مجله علمی و خبری محیا

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی

باتری جزو مهم ترین بخش های هر گوشی موبایل بوده و به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل تعیین کننده کیفیت و قیمت گوشی به شمار می آورد.

به گزارش تکنا، در سال های اخیر اکثر برندهای معتبر تولید کننده موبایل جهت افزایش کیفیت و میزان دوام باتری های خود، نسبت به استفاده از فناوری های پیشرفته تر و افزایش ظرفیت این باتری ها اقدام کرده اند. این مورد به ویژه در باتری های گوشی برند شیائومی در سال های اخیر به وضوح مشاهده شده و باتری های این برند در سال ۲۰۲۰ جزو برترین ها بوده اند. با این وجود، عوامل مختلفی مرتبط با عملکرد و طول عمر باتری وجود داشته و ممکن است سؤالاتی در مورد نحوه استفاده صحیح از آن برای شما پیش آید. پیشرفت دائمی تراشه های بکار رفته در باتری سبب شده برخی نکاتی که در گذشته به آن ها اشاره می شد، امروزی کاربردی نداشته باشند.

نحوه شارژ، کالیبره کردن، موارد مؤثر در طول عمر و علائم مرتبط با خرابی باتری جزو مواردی هستند که معمولاً اکثر افراد پرسش هایی در رابطه با آن ها در ذهن خود دارند. با این وجود به این نکته نیز باید توجه کرد که تغییر برخی تنظیمات نرم افزاری و همچنین اصطلاح تعدادی از رفتارهای نادرست، صرفاً سرعت فرآیند تخریبی باتری را کاهش خواهند داد. باتری های موبایل به سبب لیتیومی بودن با گذشت زمان به تدریج از نظر کیفی با افت روبرو می شوند. پس از بروز علائم خرابی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، اقدام به تعویض باتری امری اجتناب ناپذیر خواهد بود؛ اما با اصلاح برخی موارد بر اساس علم روز، می توان این اتفاق را به تأخیر انداخت. در این مقاله به بررسی تعدادی از باورهای غلط مرتبط با باتری موبایل خواهیم پرداخت.

 

old nokia phones

میزان شارژ باتری موبایل

در باتری های قدیمی با اتصال گوشی به شارژر و پس از ۱۰۰ درصد شدن شارژ، جریان انرژی قطع نشده و همچنان ادامه می یافت. این جریان اضافی سبب داغ شدن بیش از حد باتری شده و در بلندمدت موجب بروز مشکلاتی در آن می شد. از این رو کارشناسان همواره نسبت به عدم شارژ بیش از حد باتری و یا عدم شارژ آن در تمام طول شب تأکید می کردند. اما امروزه باتری ها لیتیومی بوده و به دلیل استفاده از فناوری جدید، جریان انرژی پس از ۱۰۰ درصد شدن شارژ قطع می شود. حتی در اطلاعیه ای رسمی اعلام شده ورود جریان به باتری های HTC پس از ۱۰۰ درصد شدن شارژ متوقف می شود. صرفاً به دلیل استفاده از شارژ در حالت استندبای لحظاتی درصد آن به ۹۹ کاهش یافته و جریان دوباره برقرار می شود که اثر منفی خاصی نخواهد داشت.

 

در مورد میزان استفاده از شارژ و زمان مناسب استفاده از شارژر نیز اشتباهات رایجی در جامعه مشاهده می شود. معمولاً اکثر افراد تا زمانی که شارژ باتری به صفر نرسیده و یا به این رقم نزدیک نشده، اقدام به شارژ دوباره گوشی خود نمی کنند. تخلیه کامل شارژ باتری های لیتیومی و همچنین تکرار چرخه های شارژ و دشارژ صفر تا صد بر روی کیفیت باتری اثر منفی بر جای خواهد گذاشت. بهتر است قبل از کاهش این رقم به کمتر از ۲۰ درصد، نسبت به شارژ دوباره گوشی خود اقدام کنید. بر اساس بررسی های صورت گرفته بهترین بازه برای شارژ باتری، ۴۰ تا ۸۰ درصد ارزیابی شده است.

خرابی باتری و کالیبره کردن آن

کالیبره کردن باتری موبایل به هیچ وجه تأثیری بر روی کیفیت و یا خرابی آن نخواهد داشت. هر باتری تراشه ای داشته که بصورت نرم افزاری رقم دقیق شارژ خود را به گوشی اطلاع داده و این رقم بصورت درصد بر روی صفحه نمایش به شما نشان داده می شود. در گذشته گاهی اوقات در این مسیر انتقال اطلاعات مشکلی پیش می آمد. این امر سبب می شد درصد نشان داده به شما صحیح نبوده و احتمالاً گاهی اوقات گوشی با وجود شارژ کافی، خاموش می شد. کالیبره کردن به رفع این مشکل کمک می کند که البته در باتری های امروزی به دلیل فناوری های جدید بکار رفته، چندان نیازی به انجام این فرآیند احساس نمی شود.

 

خاموش شدن ناگهانی گوشی می تواند ناشی از کالیبره نبودن باتری یا خرابی احتمالی آن باشد. باتری خراب شده علائم مختلفی همانند افزایش دما و افزایش حجم داشته که یکی دیگر از علائم آن نیز می تواند این مورد باشد. همان طور که ذکر شد، در صورتی که این اتفاق ناشی از وجود مشکل در باتری باشد، کالیبره کردن بر روی آن تأثیری نداشته و بهتر است جهت جلوگیری از تشدید این شرایط، نسبت به تعویض باتری گوشی خود در اولین فرصت ممکن اقدام کنید. البته در صورت تمایل به کالیبره کردن باتری، به این نکته باید توجه داشته باشید که تکرار دائمی این فرآیند به خصوص در بازه های کمتر از ۳ ماه بطور متقابل موجب کاهش کیفیت باتری خواهد شد.

لزوم تعویض باتری موبایل

بسیاری از کاربران فکر می کنند با رعایت نکاتی در مورد باتری همانند شارژ آن به شیوه صحیح و مواردی از این دست می توانند از بروز مشکل و خرابی باتری جلوگیری کنند. اما این موارد صرفاً سرعت روند تخریبی آن را به تأخیر انداخته و نمی توانند بطور کامل از این اتفاق جلوگیری کنند. کیفیت باتری های لیتیومی وابسته به تعداد سیکل های شارژ و دشارژ بوده و بطور مثال برای آیفون، گفته می شود باتری پس از ۵۰۰ چرخه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. خرابی باتری علائم متفاوتی داشته و بطور معمول در اولین مرحله با افزایش سرعت مصرف شارژ آغاز می شود. سپس احتمالاً مواردی چون خاموش شدن ناگهانی گوشی، داغ شدن بیش از حد باتری و در موارد شدیدتر افزایش حجم آن رخ خواهد داد.

خرابی باتری روندی تدریجی داشته و به مرور زمان شدت بیش تری می یابد. این روند در بلندمدت ممکن است به دلیل وجود مشکل در جریان انتقالی، سبب خرابی سایر بخش های سخت افزاری گوشی نیز شده و آثار جبران ناپذیری بر جای بگذارد؛ از این رو نمی توان وجود مشکل در باتری را نادیده گرفت. در صورت بروز هرگونه مورد نشانگر خرابی، بهتر است نسبت به تعویض و خرید باتری موبایل جدید اقدام کنید.

منبع نوشته/خبر: تکنا

ادامه مطلب

مشخصات واکسن «آسترازنکا» محصول دانشگاه آکسفورد

 

برخی عوارض گزارش شده برای واکسن‌های مبتنی بر فناوری mRNA، بسیاری از کشورها را به سمت واکسن‌هایی سوق داده که فناوری آن سال‌هاست مورد استفاده قرار میگیرد و از نظر علمی جواب خود را پس داده است. یکی از این واکسن‌ها، «آسترازنکا» است که با توسط محققان دانشگاه آکسفورد توسعه داده شد و توسط هند در حال تولید انبوه است. این واکسن اخیرا در سبد کواکس -اتحادیه جهانی تأمین واکسن- قرار گرفته است و به کشورهایی که در صف قرار گرفته‌اند، از جمله ایران،‌ تحویل داده خواهد شد. در این گزارش به بررسی فناوری مورد استفاده در واکسن آسترازنکا و ویژگی‌های آن پرداخته‌ایم.

تولید پادتن با تزریق واکسن آسترازنکا 

واکسن آسترازنکا-آکسفورد به نام «AZD1222» از یک ویروس بی‌ضرر، یک آدنوویروس عامل سرماخوردگی برای انتقال ژن‌های سازنده پروتئین گل‌میخی سطح کروناویروس به درون سلول‌ها استفاده می‌کند و سلول‌ها را وادار به ساختن این پروتئین‌ها می‌کند که سپس باعث تحریک دستگاه ایمنی و تولید آنتی‌بادی ضد کروناویروس می‌شود.

در واقع واکسن آسترازنکا «ویروسدار» است؛ یعنی نسخه‌ای از ویروس است که به طور معمول شامپانزه‌ها را آلوده می‌کند و با بخشی از کروناویروس موسوم به «پروتئین سنبله» اصلاح شده است تا محرک سیستم ایمنی بدن باشد.

واکسن، هنگامیکه در سلول‌های انسانی قرار گرفت باید به تحریک تولید آنتی بادی هایی که ویروس را تشخیص می‌دهند، کمک کند.

 نتایج آزمایش‌های انجام شده روی ۱۰۷۷ نفر که به آنها واکسن مشترک شرکت دارویی آسترازنکا با همکاری دانشگاه اکسفورد تزریق شده موفقیت‌آمیز بوده  و بدن آن‌ها پادتن‌هایی تولید کرده است که می‌توانند به جنگ ویروس کرونا برود.

 

تولید واکسن آسترازنکا در هند 

هند اعلام کرد انیستیتو سرم سازی آن کشور، میلیون ها دز واکسن کووید ۱۹ ساخت مشترک  آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد را تولید، و پس از تایید مقام های نظارتی، به سرعت توزیع خواهد کرد.

انیستیتو سرم سازی هند، که یکی از بزرگترین تولید کنندگان واکسن در جهان است، تولید AZD۱۲۲۲ ، واکسن کووید ۱۹ آسترازنکا را با هدف سرعت بخشیدن به ایمن‌سازی عمومی و مهار همه‌گیری کرونا ویروس نوظهور در هند آغاز کرده است.

موسسه سرم سازی هند، به دنبال خبر اثربخش بودن واکسن این شرکت اعلام کرد، توان تولید سالیانه ۸۵۰ میلیون دز واکسن کووید ۱۹ را داراست و در حال حاضر نیز ۴۰ میلیون دز واکسن در انبارهای دارویی‌اش، آماده و در انتظار مجوز توزیع است.

نگهداری و قیمت مناسب

یکی از ویژگی های واکسن کروناویروس آسترازنکا پایین بودن قیمت آن است که هر دوز آن ۲.۵۰ پوند قیمت دارد و روند ذخیره و نگهداری از این واکسن نیز آسان است.

واکسن آسترازنکا-آکسفورد بر خلاف واکسن‌های فایزر و مدرنا لازم نیست در دماهای بسیار سرد نگهداری شود و بنابراین توزیع آن در کشورهای رو به توسعه بسیار آسانتر است. این واکسن را می‌توان در دمای طبیعی یخچال بین دو تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری کرد که این ویژگی آن را برای به کار گیری در برنامه های واکسیناسیون در مقیاس بزرگ، ایده آل می‌کند؛ هند و آرژانتین هم به تازگی استفاده از آن را تایید کرده‌اند.

شرکت داروسازی آسترازنکا پیش بینی کرده است که در سال ۲۰۲۱ حدود سه میلیارد دوز از این واکسن را تولید خواهد کرد.

اظهارات مثبت مدیرعامل آسترازنکا

پاسکال سوریوت، مدیر عامل آسترازنکا می‌گوید: زنجیره ساده عرضه واکسن آسترازنکا و تعهد این شرکت به فراهم کردن به صورت غیرانتفاعی در جریان پاندمی باعث می‌شود این واکسن ارزان‌قیمت باشد و به راحتی در دسترس افراد در سراسر جهان قرار گیرد.

سوریوت گفت: «اثربخشی و بی‌خطر بودن این واکسن نشان می‌دهد این واکسن کارآمدی بالایی در مبارزه با کووید-۱۹ خواهد داشت و می‌توان تاثیری فوری بر وضعیت اضطراری فعلی بهداشت عمومی داشته باشد».

این واکسن را می‌توان در دمای طبیعی یخچال بین دو تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری کرد که این ویژگی آن را برای به کار گیری در برنامه های واکسیناسیون در مقیاس بزرگ، ایده آل می‌کند.

سازگاری واکسن با جهش‌های ویروس کرونا 

به گفته مدیر اجرایی آسترازنکا، این واکسن همچنین باید از ویژگی مقابله با نوع جدید کروناویروس که عامل افزایش موارد جدید ابتلا در انگلیس است، برخوردار باشد. هرچند تاکنون این تصور وجود داشته که این واکسن باید موثر باشد اما باز هم نمی‌توان به طور قطع مطمئن بود و بنابراین لازم است آزمایشات بیشتری انجام شود.

این واکسن که در شرکت داروسازی انگلیس و با همکاری محققان دانشگاه آکسفورد تولید شده دومین واکسن تایید شده توسط سازمان تنظیم مقررات دارویی و بهداشتی و درمانی بریتانیا (MHRA) است.

 

واکسن کرونا

 

در انتظار مجوز برای مصرف در اتحادیه اروپا

واکسن شرکت آسترازنکا هنوز در اتحادیه اروپا مجوز نگرفته اما انتظار می‌رود در چند روز آینده این مجوز را بگیرد. اتحادیه اروپا تابستان قرارداد خرید ۳۰۰ میلیون دوز واکسن را با استرازنکا امضا کرد. قرار است به زودی اتحادیه اروپا دوباره با شرکت استرازنکا در این باره گفتکو کند.

واکسن این شرکت برای کشورهای اروپایی عمدتا در انگلیس تولید می‌شود اگر چه کارخانه‌هایی در داخل اروپا هم در تولید آن دخیل هستند. استرازنکا همچنین یک کارخانه بزرگ در هند دارد.

 

مراحل پایانی آزمایش بالینی

در مرحله نهایی آزمایش‌های بالینی واکسن دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا، حدود ۲۳ هزار داوطلب در انگلیس و برزیل شرکت کرده‌اند.

آزمایش‌های مشابهی نیز در حال حاضر در سایر کشورها از جمله آمریکا، ژاپن، روسیه، کره جنوبی و کنیا، شیلی کلمبیا و پرو جریان دارد و قرار است به زودی در چند کشور اتحادیه اروپا و چند کشور آسیایی نیز تزریق آزمایشی این واکسن انجام شود.

 

منبع خبر:خبرگزاری فارس

ادامه مطلب

موادی که می توانند ویروس کرونا را غیرفعال کنند!!!

محققان کالج ایالتی پزشکی پن ( دانشگاه پنسیلوانیا ایالات متحده) در پژوهش‌های اخیر خود دریافتند، شستشوی بینی و دهان با موادی مانند دهان‌شویه می‌تواند ویروس‌ کرونا را غیرفعال کند.

در حالی که دنیا منتظر واکسن کووید ۱۹ است، یک مطالعه جدید نشان داده که ممکن راهی برای کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا وجود داشته باشد و بتوان به کمک آن همه گیری بیماری مذکور را مهار کرد.

محققان کالج پزشکی پن می‌گویند، شستشوی بینی و دهان با دهان‌شویه می‌تواند ویروس‌های کرونا را غیرفعال کند. مطالعه آنها نشان می‌دهد که این محصولات رایج و بدون نسخه تأثیر مثبتی بر غیر فعال کردن SARS-CoV-۲، ویروس ایجاد کننده کووید ۱۹ دارند.

موادی که می توانند ویروس کرونا را غیرفعال کنند!!!

دهانشویه 

پژوهش دانشمندان نشان می‌دهد، بیشتر این محصولات در کمتر از دو دقیقه ذرات ویروس را به‌طور موثر از بین می‌برند. محققان امیدوارند که با استفاده از این محصولات احتمال ابتلا به کووید ۱۹ از طریق افراد مبتلابه دیگران نیز کاهش یابد.

ریگ مایرز، استاد میکروب‌شناسی و ایمونولوژی می‌گوید: دهان‌شویه و شامپوی کودک ۹۹.۹ درصد ویروس‌های کرونا را غیرفعال می‌کنند، ضمن اینکه محصولاتی که ما آزمایش کردیم به راحتی در دسترس هستند و اغلب بخشی از برنامه روزمره مردم هستند.

 

منبع:خبرگزاری فارس

ادامه مطلب

اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی چیست؟(?what’s schizophrenia)

اسکیزوفرنی در زبان انگلیسی با این املا (schizophrenia) نوشته می شود که بسیاری از افراد در زبان های دیگر مثل فرانسه و آلمانی حتی فارسی، آن را شیزوفرنی می خوانند.

در اصل این دو کلمه یکی است و تفاوتی با هم ندارند!! به زبان ساده و عامیانه می توان گفت افرادی که به اختلال اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی مبتلا شده اند ارتباطشان با واقعیت قطع شده و در دنیای ساخته شده توسط ذهنشان زندگی می کنند.

ویژگی اصلی این بیماری فرایند فکری درهم ریخته است. این واژه برای اولین بار در سال ۱۹۰۸ توسط یک روانپزشک به نام یوجین بلولر استفاده شد. این عبارت تشکیل شده از دو واژه‌ یونانی است، shizein (گسستن یا شکافته شدن) و phrenos (اندیشه یا مغز).

از اصلی ترین علائم این بیماری می توان به توهم، افکارهای ناخوشایند و تصورات اشاره کرد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا اغلب مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی یا اختلالات مصرف مواد دارند.


برای کسب اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب بروید...

ادامه مطلب


میگرنی‌ها! از این خوراکی‌ها فاصله بگیرید

گاهی سردرد نبض‌دار شما به‌خاطر اشتباهات تغذیه‌ای‌تان ایجاد می‌شود. برخی مواد غذایی به میگرنی‌ها نمی‌سازد و می‌تواند سر شما را برای درد گرفتن تحریك كند.  محققان می‌گویند اگر از خوراکی‌هایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم فاصله بگیرید تا اندازه زیادی می‌توانید از بروز سردردهای شدیدی که زندگی‌تان را مختل  می‌کنند جلوگیری کنید. پس به جای درمان، این بار پیشگیری کنید.

نوشابه رژیمی

شاید برای‌تان عجیب باشد اما گاهی با خوردن یك نوشابه رژیمی هم ممكن است سردردهای‌تان آغاز شود. آسپارتام كه به عنوان قند جانشین در بعضی از نوشابه‌های رژیمی یا شیرین‌كننده‌های مصنوعی به كار می‌رود، می‌تواند درد سر را در شمایی كه از میگرن رنج می‌برید، آغاز كند.

سس‌ها

ادویه‌ها هم گاهی می‌توانند دردهای میگرنی را آغاز كنند و واکنشی که بدن برخی افراد به آنها نشان می‌دهد، گاهی با بروز سردردهای نبض‌دار و آزار دهنده میگرنی همراه می‌شود. اگر به این بیماری دچار باشید ممكن است با مصرف سس‌هایی كه از ادویه‌های مختلف پر شده‌اند دور جدیدی از دردها را تجربه كنید و برای آرام كردن سردردی كه به‌خاطر یك اشتباه ساده تغذیه‌ای ایجاد شده، مجبور شوید داروهای مختلف را امتحان كنید یا چند ساعت و حتی چند روزی از جمع، صدا و نور فاصله بگیرید. البته برای پیشگیری از این دردها، لازم است بدن خود را بشناسید و بدانید که چه اتفاقی اغلب جرقه ایجاد درد را در سر شما می‌زند.

پنیر مانده

در پنیرهای كهنه و شكلات مقدار زیادی تیرامین موجود است كه می‌تواند محرك میگرن باشد. پس میگرنی‌ها باید از مصرف این خوراكی‌ها خودداری كنند. برای مثال برخی افراد مبتلا به این سردردها ممكن است با مصرف پنیر تبریزی دچار حمله میگرن شوند.

كنسرو

افزودنی‌های موجود در كنسرو‌ها هم می‌تواند درد را به سرتان بیندازد. هیستامین موجود در كنسروها و البته افزودنی‌های موجود در سوسیس، كالباس و تمام غذاهای بسته‌بندی شده ممكن است حال شما را بدتر كند. پس اگر با تجربه به شما ثابت شده كه این خوراكی‌ها دردتان را آغاز می‌كنند، سراغ‌شان نروید.

قهوه و نسكافه

به شما گفته‌اند قهوه و نسكافه دوای سردرد است؟ به توصیه‌شان عمل نكنید. اگر مصرف كافئین‌تان را یكدفعه بیشتر كنید، دردهای میگرنی امان‌تان را می‌برند؛ البته در صورتی كه به مصرف نوشیدنی‌های كافئین‌دار وابسته شده باشید، با قطع یكباره آنها هم می‌توانید بهانه لازم برای شروع سردرد را ایجاد كنید.


منبع:salamati.ir


اسب بخار چیست؟

جمعه 01 بهمن 1395

خودروها قدرت خود را از کجا می آورند؟ انفجارهای خیلی کوچک که داخل موتور، هزاران بار در دقیقه رخ می دهد، باعث تولید قدرت می شوند. هر چه موتور بتواند سوخت را بطور موثرتر و بهینه در زمان کوتاه تری بسوزاند، می تواند انرژی بیشتری تولید کند. قدرت به سرعت تولید انرژی گفته می شود. این تعریف دقیقا مفهوم قدرت یا توان است، یعنی هر چه بتوانیم انرژی بیش تری در زمان کمتری تولید کنیم، قدرت یا توان ما بیشتر است. قدرت به وسیلهٔ یک واحد بسیار قدیمی به نام اسب بخار سنجیده می شود. اگر گفته شود که خودروی شما 150 اسب بخار قدرت دارد، فکر کنید شبیه کالسکه ای است که 150 اسب نامرئی آن را می کشند.

اسب بخار

یک مهندس اسکاتلندی به نام جیمز وات واحد اسب بخار را اختراع کرد. وات، یک ماشین بخار ساخت و تصمیم گرفت آن را به مردم بفروشد. اما مردم تا قبل از آن فقط از اسب استفاده می کردند. بنابراین، او مجبور بود برای مشتریان خود، قدرت ماشین بخار را با قدرت اسب مقایسه کند. اما او در محاسبات خود اشتباه بزرگی مرتکب شد.

horsepower

داستان به آنجایی بر می گردد که آقای وات محاسبات خود را بر اساس اسب های پاکوتاه در نظر گرفت. اسب هایی که می توانستند بار 100 کیلوگرمی را در حدود 30 متر در هر دقیقه بالا بکشند (یعنی حدود 3000 کیلوگرم متر در هر دقیقه).سپس او حدس زد (البته به اشتباه) که اسب های معمولی 50% قوی ترند و می توانند در هر دقیقه 4500 کیلوگرم متر با یک اسب بخار قدرت داشته باشتد. اما واقعیت این است از نظر قدرت، اسب های پاکوتاه با اسب های معمولی تفاوتی تدارند. پس باید نتیجه گرفت که یک اسب معمولی و یک اسب پا کوتاه هر دو 0.7 اسب بخار قدرت دارند. خوشبختانه امروزه دانشمندان برای قدرت از یک واحد بهتر و دقیق تر به نام وات استفاده می کنند. حالا اگر گفتید که این واحد از روی نام چه کسی برداشته شده است!؟

horsepower

شما می توانید اسب بخار هر وسیله ای را که انرژی مصرف می کند، محاسبه کنید. از یک لامپ کوچک گرفته تا یک فضاپیما! در واقع پنج نوع تعریف مختلف برای اسب بخار وجود دارد که کاملا گیج کننده اند. البته خودروسازان دنیا یکی از این واحدها را انتخاب کردند و بیشتر آن ها بر آن توافق دارند. اما دانشمندان بیشتر از واحد وات استفاده می کنند که کاملا تعریف روشنی دارد.

horsepower

http://bayanbox.ir/download/89727334419196501/1346049670-world.pngمنبع:پدال


با جک فروت آشنا شوید

پنجشنبه 23 دي 1395

با جک فروت آشنا شوید؛ بهترین میوه ای که می توان آن را جایگزین گوشت قرمز کرد

در سال های اخیر مردم  در سراسر دنیا به دنبال گزینه های جایگزین مناسب برای گوشت قرمز هستند و یکی محبوب ترین آیتم های موجود، میوه ای گرمسیری به نام «جَک فروت» است.

بر اساس آمار پینترست، جست و جو در مورد دستور پخت غذا با این میوه در سال گذشته ۴۲ درصد افزایش یافته بود. دلیلش هم این است که این میوه هنگام پخته شدن طعمی همانند گوشت قرمز دارد. برای آشنایی بیشتر با آن در ادامه با روزیاتو همراه باشید.

undefine12d-w540

جک فروت یک میوه بزرگ و درختی است که بیشتر در مناطق جنوب و جنوب شرقی آسیا و شرق آفریقا رشد می کند. هر یک عدد از این میوه ها بین ۴٫۵ تا ۴۵ کیلوگرم می تواند وزن داشته باشد. به همین دلیل، سنگین ترین میوه درختی در جهان نیز به شمار می رود.

درخت این میوه نیز بین ۹ تا ۱۵ متر ارتفاع دارد و در طول سال، حدود ۱۵۰ عدد جک فروت تولید می کنند.

از آن جا که درختان این میوه در کشورهای هند، تایلند، مالزی و بنگلادش رشد می کنند، می توان گفته که یک گیاه بین المللی است.

در جنوب هند این میوه را با نام «چاکا پاژام» می شناسند. پرتغالی ها برای سهولت بیشتر خود، آن را جاکا نامیدند و از این رو در زبان انگلیسی به نام «جک فروت» مشهور شد.

4602887715abd995f46ao-w540

این میوه در آمریکا چندان مرسوم نیست. به طور مثال، در نیویورک سیتی فقط در محله چینی ها می توان پیدایش کرد که هر ۴۵۰ گرم آن بین ۲ تا ۲٫۵۰ دلار قیمت دارد. در ایالت هایی همانند فلوریدا و شیکاگو می توانید نمونه های بسته بندی شده، درون قوطی یا شیشه از این میوه را نیز پیدا کنید.

جک فروت مملو از مواد مغذی و ویتامین هاست. این میوه، سبز رنگ، آبدار و معطر بوده و مملو از پروتئین، پتاسیم و ویتامین B است. گفته می شود هر لیوان از آب این میوه حدود ۹۵ کالری دارد.

93860797854989d3362o-w540

وقتی جک فروت را باز می کنید، می بینید که صدها دانه دارد. این دانه ها سرشار از کلسیم، آهن، پروتئین و پتاسیم هستند. به دلیل وجود این همه مواد مفید، لقب «معجزه زمین» به آن داده شده است.

علاوه بر تمامی یاد شده در بالا، این میوه ویتامین C هم دارد.

هنگامی که جک فروت رسیده و خام باشد، گوشتی به رنگ آناناس خواهد داشت. گفته می شود که طعم آن نیز چیزی بین آناناس و گلابی است. اما وقتی چند ساعت پخته می شود، طعمی همانند گوشت به خود می گیرد که برای استفاده در غذاهایی همانند ناچو یا تاکو بسیار عالی است.

undefined-w540

این میوه را در هر حالتی می توان مصرف کرد؛ رسیده، کال، پخته و خام. در آسیا از آن خوراکی های گوناگونی همانند چیپس، خوراک سرخ شده، آب میوه و بستنی تهیه و عرضه می شود.

http://bayanbox.ir/download/89727334419196501/1346049670-world.pngمنبع:روزیاتو


گاهی عباراتی را بر زبان می آورید که شخصیت تان را متفاوت از آن چه هستید نشان می دهد. اما حرفی که زده شده را نمی توان پس گرفت.

منظور لطیفه ها یا نظرات سیاسی نادرست نیست. البته گفتن این ها نیز در شناساندن شما به دیگران اثر می گذارد اما بیشترین ضربه را عباراتی می زنند که شما را ضعیف النفس و بی کفایت نشان می دهند.

گاهی آن قدر که کلام در دیگران اثر می گذارد، هوش نمی گذارد. می توانید در زیر 11 عبارتی که شما را ضعیف نشان می دهد، مطالعه بفرمایید:

  1. عادلانه نیست

Decorative Scales of Justice in the Courtroom

همه می دانند که زندگی عادلانه نیست. از این رو گفتن چنین عبارتی شما را نابالغ و خام نشان می دهد.

اگر نمی خواهید بد نشان داده شوید برای سخنی که می گویید توضیح کوچکی نیز ارائه دهید. برای مثال، می توانید چنین بگویید:

«متوجه شدم که سارا را برای این پروژه انتخاب کرده اید. اشکالی ندارد اگر دلیل این تصمیم را بدانم؟ از شما متشکر می شوم اگر بگویید چرا من گزینه ی مناسبی برای این کار نبودم. خوشحال می شوم اگر لازم است مهارت های مورد نیاز را کسب کنم.»

  1. همیشه به این شکل انجام شده است

دورانی که در آن زندگی می کنیم عصر انفجار تکنولوژی است، به شکلی که ممکن است فرآیندی که 6 ماه پیش اتخاذ می شد، دیگر به کار نیاید. گفتن این عبارت نه تنها شما را تنبل و مخالف تغییر نشان می دهد بلکه باعث می شود رئیس تان به این فکر کند که چرا هیچ تلاشی برای تغییرش نکرده اید. اگر روشی همیشه کار شما را پیش برده، یقین داشته باشید ظرفیت بهبود یافتن را دارد.

  1. مسئله ای نبود

زمانی که کسی از شما درخواست کمک می کند و پس از انجام کار با حالت سردی به او می گویید مسئله ای نبود، او فکر می کند شاید برای شما سخت بوده یا کار را به شما تحمیل کرده است.

در عوض باید به مردم نشان دهید که از کاری که برای شان کرده اید خوشحالید. برای این کار از این عبارات استفاده کنید: «باعث افتخار من است» یا «انجام دادن آن کار باعث خوشحالی من است».

با انتخاب درست لغات، می توانید اثر مثبتی بر دیگران بگذارید.

  1. من فکر می کنم…./ شاید فکر جالبی نباشد…/ شاید سوال درستی نباشد…

این گونه مقدمات باعث می شود شما ضعیف النفس نشان داده شوید حتی اگر ایده ی شما عالی باشد.

خود را به نقد نکشید. اگر شما به حرفی که می زنید اعتماد نداشته باشید، چگونه از دیگران انتظار دارید به شما اعتماد کنند؟ اگر واقعا چیزی را نمی دانید بگویید: «در حال حاضر این اطلاعات را ندارم، اما به دنبالش می گردم و پاسخ را بعدا به شما می گویم.»

  1. فقط یک دقیقه وقت می گیرد

با گفتن این جمله عجول نشان داده می شوید و مهارت های تان دست کم گرفته می شود، مگر این که واقعا آن کار را در 60 ثانیه تمام کنید. اما اگر کار بیشتر از این زمان وقت می برد از این عبارت استفاده کنید: «خیلی طول نمی کشد» اما جوری صحبت نکنید که نشان دهد آن کار را زودتر از آنچه که واقعا زمان می برد، تمام خواهید کرد.

  1. سعی می کنم

این جمله دقیقا مانند عبارت «من فکر می کنم» نشان دهنده ی شک شما به توانایی هایتان است. به خود ایمان داشته باشید. زمانی که کاری به شما پیشنهاد می شود یا متعهد به انجامش شوید و یا اگر نمی توانید جایگزینی برای آن پیشنهاد دهید، اما هرگز نگویید «سعیم را می کنم» زیرا برداشت فرد مقابل این است که اصلا سعی نخواهید کرد.

  1. او تنبل/ بی کفایت/ نادان است

lazy

هیچ گاه با برچسب زدن کلمات بد به همکاران تان به پیشرفت دست پیدا نمی کنید. حتی اگر حق با شما باشد. یقینا زمانی که شما متوجه بد بودن همکارتان شدید، دیگران نیز شده اند؛ پس نیازی نیست آن را به همه بگویید. در صورت درست بودن حرف شما، کسی که نادان جلوه می کند خود شما خواهید بود.

در هر محل کاری چنین افرادی وجود دارند و همه آن ها را می شناسند. اگر توانایی بهتر کردن آنها یا اخراج شان را ندارید، پس با گفتن بدی هایشان، خود را در دید دیگران بدتر نکنید.

  1. در حیطه ی وظایف کاری من نیست

به زبان آوردن چنین عبارتی شما را مانند فردی نشان می دهد که به تنها چیزی که فکر می کند گرفتن حقوق است و ترجیح می دهید تا جایی که امکان دارد کمترین کار را انجام دهید. اگر امنیت شغلی برای شما مهم است هیچ گاه این عبارت را به زبان نیاورید.

اگر رئیس تان کاری را به شما محول می کند که در شان تان نیست، در ابتدا آن را به خوبی انجام دهید و سپس در جلسه ای با وی درباره ی آن صحبت کنید. با این کار هم شما بد نشان داده نمی شوید هم رئیس تان فهم بهتری از باید ها و نباید های شما بدست می آورد.

  1. تقصیر من نیست

تقصیر خود را به گردن دیگران نیاندازید. مسئولیت پذیر باشید، حتی اگر نقش کوچکی در رخ دادن آن اشتباه داشتید. در مقابل اگر نقشی نداشتید، اعتراض خود را در قالب توضیحی از ماجرا ارائه دهید. حقایق را بگویید و اجازه دهید رئیس و دیگر همکاران قضاوت کنند و مقصر را بشناسند.

زمانی که انگشت تقصیر را به دیگران نشانه می گیرید، از طرف دیگر بی مسئولیتی خود را نشانه گرفته اید. ممکن است برخی علاقه ای به کار کردن با شما نداشته باشند زیرا شما را بی مسئولیت می پندارند و برخی دیگر تا اتفاقی بیفتد سریع شما را مقصر می کنند تا خود به دام نیفتند.

  1. من نمی توانم

i-cant

ممکن است برخی از این عبارت چنین برداشت کنند که شما نمی خواهید کاری را انجام دهید.

اگر کاری را به دلیل نداشتن مهارت های لازم نمی توانید انجام دهید، جایگزینی برای آن پیشنهاد دهید. به جای اینکه بگویید چه کاری را نمی توانید انجام دهید، کاری را که می توانید پیشنهاد کنید. مثلا به جای عبارت «من نمی توانم تا آخر شب بمانم» بگویید: «من می توانم صبح زود بیایم. قبول می کنید؟». به جای عبارت «من نمی توانم این ها را محاسبه کنم» بگویید: «من الان بلد نیستم چگونه این کار را انجام دهم. اگر کسی باشد که به من نحوه ی محاسبه را یاد دهد، مطمئنا از بار دیگر خودم محاسبه می کنم.»

  1. من از این کار متنفرم

بدترین عبارتی که می توان در محل کار به کار برد همین است. با ابراز تنفر از کارتان، به عنوان فرد منفی نگر آنجا شناخته می شوید و بازده گروه را پایین می آورید.

رؤسا خیلی سریع این گونه افراد را شناسایی می کنند و مطمئنا افراد با ذوق بیشتری منتظر موقعیت کاری شما هستند. از این رو به راحتی کنار گذاشته می شوید.

http://bayanbox.ir/download/89727334419196501/1346049670-world.pngمنبع:دیجیاتو


tesla


می‌گویند تاریخ را فاتحان می‌نویسند اما در واقع این جمله برای تسلی کسانیست که نامشان از قلم مورخان دور مانده است. برای سال های سال، کتب علمی، جریان الکتریسیته و برق را تنها به یک نام، یعنی «توماس ادیسون» نسبت داده ‌اند در حالیکه به نابغه ‌ای که تکنولوژی پیشگامانه او در زمینه برق واقعا توانست به جهان پیشرفته نیرو ببخشد، در تاریخ علم و دانش کمتر اشاره شده است.

تا پیش از ورود به قرن بیستم، برق همچنان یک کنجکاوی علمی محض باقی مانده بود و هنوز هم بسیاری نسبت به کارایی آن تردید داشتند اما این «نیکولا تسلا» بود که بیش از هر فرد دیگری این مسیر را تغییر داد. در حقیقت تحقیقات پیشگامانه تسلا در زمینه برق تنها بخشی از نوآوری‌ ها و اختراعات علمی بود که باعث شد تا وی در حد یک «الهه علم» در جهان مشهور شود.

در واقع، «تسلا» نه تنها در کارها و پیشرفت های پیشینیان خود تحول ایجاد کرد، بلکه با پیشی گرفتن از دانشمندان معاصر خود، گامی بلندتر در این مسیر برداشت. همانطور که یک ستاره موسیقی باید برای رسیدن به عنوان «الهه موسیقی» جهان باید قطعاتی بی نظیر ساخت، در علم هم همین قانون صدق می کند چرا که باید آن قدر ماشین های نوآورانه و خلاقانه ساخت تا بلکه یکی از آنها به اختراعی علمی تبدیل شود.

علاوه بر تمامی این ها، چنین مخترعی باید ویژگی های متمایزی چون غیر عادی بودن، بصیرت و انگیزه و توان تحمل مشقت ها و ریاضت در راه علم را هم داشته باشد. در واقع، «نیوکلا تسلا» چنین فردی بود.

ادامه این مطلب جالب و خواندنی در ادامه مطلب....


ادامه مطلب

دانشمندان همیشه رؤیای دستیابی به ماده ای را در سر داشتند که علاوه بر چگالی کم بتواند نیروی زیادی را تحمل کند. حال خبرهایی از دانشگاه MIT به گوش می رسد که به نظر می آید این رؤیا تبدیل به واقعیت شده است.

محققان «مؤسسه فناوری ماساچوست» موفق شده اند با استفاده از گرافن، ماده ای را تولید کنند که نسبت به فولاد 10 برابر مقاومت بیشتری داشته در حالی که چگلی آن تنها 5 درصد چگالی فولاد است.

گرافن یکی از آلوتروپ های کربن است و ساختاری دو بعدی متشکل از یک لایه منفرد شبکه لانه زنبوری کربنی دارد و ضخامت آن برابر با تنها یک اتم کربن است. حال محققان MIT موفق شده اند که با استفاده از حرارت و فشار، لایه های گرافن را به یک ساختار سه بعدی تبدیل کنند.

لازم به ذکر است که ساخت یک مدل سه بعدی به تنهایی کافی نیست بلکه شکل و ساختار آن از درجه اهمیت بیشتری برخوردار است. گرافن به صورت طبیعی پس از قرارگیری در معرض گرما و فشار به شکل یک توپ دارای خلل و فرج در می آید که با نام «gyroid» شناخته می شود.

landscape-1483907463-graphene

دانشمندان به این نکته دست یافتند که در واقع بیش از آنکه نوع ماده در مقاومت آن تأثیر داشته باشد، ساختار و شکل ماده است که روی مشخصات آن اثرگذار است.

آنها برای آزمایش کردن تئوری خود، از فرم «gyroid» بهره برده و آن را 1000 مرتبه بزرگتر کردند تا یک ساختار پلاستیکی اسفنجی شکل تشکیل دهد. گفتنی است که مدل های مذکور در جزئیاتی مانند ضخامت دیواره ها با هم متفاوت بودند. نکته قابل توجه اینکه، مواد دارای دیواره های ضخیم تر نسبت به آنهایی که نازک تر بودند، زودتر شکسته می شدند.

محققان اذعان داشتند که هرگونه ماده دیگری می تواند به جای گرافن مورد استفاده قرار گیرد و کماکان با بهره گیری از ساختار عجیب و دارای خلل و فرج اشاره شده، مقاومت مطلوبی را به ارمغان آورد.

http://bayanbox.ir/download/89727334419196501/1346049670-world.pngمنبع:دیجیاتو