مجله علمی و خبری محیا

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی

نحوه احراز هویت غیرحضوری سامانه سجام

تمامی سرمایه گذاران برای فعالیت در بازار بورس و اوراق بهادار نیاز به داشتن یک کد بورسی دارند . برای دریافت این کد بورسی لازم است تا ابتدا در سامانه جامع اطلاعات مشتریان که به اختصار سامانه سجام گفته می شود ، ثبت نام کنند . این سامانه در واقع  مانند یک بانک اطلاعاتی عمل کرده و اطلاعات تمام سرمایه گذاران به صورت یک پارچه در آن جمع آوری و نگهداری می شود .

برای ثبت نام در سامانه سجام ابتدا لازم است تا یک ثبت نام اینترنتی از طریق سامانه مربوط به آن توسط متقاضی انجام شود که در نهایت و در صورت موفقیت آمیز بودن ثبت نام یک کد پیگیری به شماره تلفن ثبت شده در هنگام ثبت نام ظرف ۲۴ ساعت ارسال می گردد . بعد از تکمیل مراحل ثبت نام و دریافت کد پیگیری ، باید احراز هویت انجام شود که هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری و در منزل امکان پذیر است .

برای احراز هویت حضوری سجام باید همراه با مدارک و کد پیگیری خود به یکی از دفاتر خدمات پیشخوان دولت مراجعه شود . از آنجایی که این فرآیند زمان بر بوده و همچنین موجب تجمع متقاضیان در این دفاتر می شود به تازگی امکان احراز هویت غیر حضوری و آنلاین سجام از طریق اپلیکیشن های مختلف توسط دولت فراهم شده است . در ادامه به توضیحات کاملی در خصوص احراز هویت غیر حضوری سجام می پردازیم .

 

شرایط انجام احراز هویت غیرحضوری سجام

همانطور که دولت وعده داده بود به تازگی امکان انجام احراز هویت سجام به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به مراجعه حضوری شخص ثبت نام کننده به مراکز احراز هویت سجام از جمله دفاتر خدمات پیشخوان دولت فراهم شده است . البته متقاضیان برای انجام این کار لازم است که واجد شرایط زیر باشد . در واقع کسانی که این شرایط را نداشته باشند ، نمی توانند احراز هویت آنلاین  سجام را انجام دهند .

۱- متقاضی احراز هویت غیر حضوری ، حتما باید ثبت نام در سامانه سجام را به طور کامل انجام داده و موفق به دریافت کد پیگیری ثبت نام شده باشد .

۲- باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشد .

۳- کارت ملی هوشمند داشته باشد و در غیر این صورت اگر ثبت نام برای دریافت کارت ملی هوشمند انجام داده است ، رسید این ثبت نام را در دست داشته باشد .

۴- تنها اشخاص حقیقی ایرانی مجاز به احراز هویت سجام در منزل هستند .

۵- ثبت نام کننده ملزم است تا شخصا به انجام تمامی مراحل احراز هویت بپردازد و شخص دیگری نمی تواند احراز هویت غیر حضوری را برای وی انجام دهد .

۶- تمام اطلاعات باید متعلق به شخص ثبت نام کننده باشد و استفاده از اطلاعات اشخاص دیگر غیر مجاز می باشد .

 

اگر شما به هر علتی کد پیگیری سجام را مفقود کرده اید یا در دسترس ندارید ، نگران نباشید . با استفاده از راهنمای تصویری که در مقاله زیر قرار داده شده است ، می توانید به راحتی یک کد پیگیری جدید دریافت کنید .

 

احراز هویت غیرحضوری آنلاین سجام از طریق اپلیکیشن های احراز هویت سجام

همانطور که قبلا نیز گفته شد احراز هویت سامانه سجام به دو روش حضوری و غیر حضوری و در منزل​ امکان پذیر است ، اما لازم به ذکر است که فعال شدن امکان انجام احراز هویت غیر حضوری به این معنا نیست که دیگر نمی توان برای انجام احراز هویت حضوری به دفاتر خدمات پیشخوان دولت مراجعه کرد .

این روش مختص کسانی است که ثبت نام سجام را انجام داده ، همچنین واجد شرایط انجام غیرحضوری احراز هویت بوده و تمایل بیشتری به استفاده از این روش به جای استفاده از روش احراز هویت حضوری دارند . با مطالعه راهنمای تصویری که در ادامه مقاله قرار داده شده است ، این امکان برای شما فراهم می شود که بتوانید قدم به قدم مراحل انجام احراز هویت آنلاین سجام را انجام دهید .


نحوه احراز هویت غیر حضوری سجام

شما در ابتدا باید به یکی از سایتهای منتخب سامانه سجام یا اپلیکیشن های مورد اعتماد سامانه سجام مراجعه کنید.که لیست این اپلیکیشن ها و لینک دانلود یا ارتباط به آن ها را میتوانید در پایین مشاهده کنید.

ردیف نام دانلود شماره تماس پشتیبانی
۱ پردازش اطلاعات مالی پارت لینک ۰۲۱-۷۲۴۲۳۳۰۰
۲ کارگزاری سهم آشنا لینک ۰۲۱-۲۷۷۱
۳ بانک قرض الحسنه مهر ایران لینک ۰۲۱-۴۳۲۲
۴ کارگزاری کارآمد لینک ۰۲۱-۹۱۰۰۷۲۸۷
۵ کارگزاری پارسیان لینک ۰۲۱-۸۷۱۴۸۰۰۰
۶ کارگزاری امین آوید لینک ۰۲۱-۴۲۳۶۶۰۰۰
۷ کارگزاری اقتصاد بیدار لینک ۰۲۱-۴۲۰۲۹۰۰۰
۸ بانک سامان لینک ۰۲۱-۸۴۰۸۰
۹ بانک دی لینک ۰۲۱-۲۸۹۳۰
۱۰ کارگزاری تامین سرمایه نوین لینک ۰۲۱-۸۶۷۹۱۰۰۰
۱۱ کارگزاری کارآفرین لینک ۰۲۱-۲۲۶۵۵۹۱۱
۱۲ کارگزاری ایساتیس پویا لینک ۰۲۱-۸۶۱۲۷۶۳۶
۱۳ کارگزاری بانک کشاورزی لینک ۰۲۱-۸۶۵۸
۱۴ کارگزاری پیشگامان بهپرور لینک
۱۵ کارگزاری بانک مسکن لینک
۱۶ بانک پارسیان لینک
۱۷ تاپ لینک
۱۸ کارگزاری سهام گستران شرق لینک
۱۹ موسسه مالی و اعتباری ملل لینک
۲۰ کارگزاری بانک پاسارگاد لینک

 

حال برای انجام احراز هویت غیر حضوری سامانه سجام در دو اپلیکیشن آپ و سیگنال روی لینک های مربوطه کلیک کنید.

احراز هویت با سیگنال

احراز هویت با آپ

 

ادامه مطلب

انواع رنگ های مورد استفاده در صنایع غذایی

در صنایع غذایی برای افزایش جذابیت خوراکی ها یا برای افزودن برخی خواص به آنها از موادی طبیعی و مصنوعی متفاوتی استفاده می شود که هرکدام رنگ خاص یا خاصیت متفاوتی را به آن ماده غذایی میدهد.

منشاء تولید انواع رنگها

۱- پیگمان های معدنی                 Inorganic colors

۲- مواد رنگ کننده مصنوعی       Synthetic colors

۳- رنگهای طبیعی                     Natural colors

 

۱- پیگمان های معدنی (Inorganic colors)

این دسته ازرنگها را بنام رنگدانه های غیرآلی نیزمی شناسند. این رنگها در طبیعت یافت می شوند از انواع آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

۱- دی اکسید تیتانیوم : رنگدانه ای غیر محلول و به شدت سفیدی است که مقاومت زیادی در برابر حرارت و نور دارد و در صنایع قنادی استفاده می شود .

۲- اکسید وهیدروکسید آهن : مجموعه ای از رنگهای قرمز، زرد و سیاه باپایداری عالی در برابر حرارت و نور هستند ، نامحلولند و بطور عمده در خمیرهای ماهی و مواد غذایی حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند .

۳- کربنات کلسیم : بصورت گی سفید، سنگ آهک و سنگ مرمر به وفور در طبیعت یافت می شود . رنگدانه غیر محلول و جایگزین مناسبی برای دی اکسید تیتانیوم درصنایع قنادی می باشد .

۴- اولترامارین : رنگدانه ای غیرمحلول و به منظور ایجاد رنگ آبی استفاده می شود ، مصرف آن درحال حاضر به طور جدی محدود شده است . از آن گاهی درموادغذایی حیوانات خانگی استفاده      می شود ، درگذشته برای سفید کردن شکر استفاده می شده است .

۵- نقره، طلا ، آلومینیوم : به شکل پودریا ورقهای بسیار نازک وظریف به منظور رنگ کردن سطح فرآورده های قنادی و تزئین کیک ها استفاده می شود.

۶- فروس گلوکونات : برای تشدید رنگ زیتون رسیده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

رنگ های غذایی

۲- مواد رنگ کننده مصنوعی (Synthetic colors)

این رنگها در طبیعت وجود ندارند واز طریق سنتز ساخته می شوند . رنگهای مصنوعی موجود  بطور معمول از نظر شیمیایی خیلی خالص بوده و از نظر قدرت رنگ آمیزی نیز استاندارد شده اند . رنگهای محلول ، در آب وبرخی ترکیبات حاوی مقادیر زیادی هیدروژن حل می گردند . قدرت رنگ آمیزی آنها به طور مستقیم متناسب با مقدار رنگ شیمیایی موجود در آنهاست.

رنگهای مصنوعی تجاری به  صورت  پودر، خمیر ، دانه ای و محلول می باشند. همچنین مخلوطهای حاوی رنگ نیز در بازار عرضه می شوند . رنگهای مصنوعی محلول در آب در سطح وسیعی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند و بطور معمول از نظر پایداری ، سازگاری و اقتصادی مناسب می باشند .

بسیاری از رنگ های مصنوعی به صورت لاک های آلومینیومی محلول در چربی در بازار وجود دارند. این لاک ها در آب و حلالهای آلی غیر محلولند . این رنگها را بصورت پودرهای با غلظت های مختلف بطور معمول  بین ۱۰ تا ۴۰ درصد تولید می کنند . این لاک های آلومینیومی بصورت پوششی روی رنگهای محلول قرار می گیرد و پایداری آنهارا دربرابر نور افزایش می دهد .

ازآنها برای رنگ کردن فرآورده های خشک پودری، مواد غذایی تفننی ، آدامسهای مختلف و صنایع  قنادی استفاده می کنند . مصرف این مواد نیازمند تایید ارگانها و قوانین بهداشتی است . حدود ۷۰۰ نوع از آنها در بازار آمریکا موجود است.

 

بعضی از رنگهای مصنوعی و کاربرد آنها

۱- تارترازین : عامل رنگ زرد  در فرآورده های شیری ، سس ها ، شوری ها و ….

۲- زرد کینولین : عامل رنگ زرد مایل به سبز روشن

۳- زرد سان FCF  : زرد پرتقالی

۴- کارموئی زین : قرمز مایل به آبی

۵- پونسیو۴R  : قرمز روشن

۶- آمارانت : قرمز مایل به آبی

۷- آبی درخشان FCF : آبی مایل به سبز روشن

۸- قهوه ای FK : قهوه ای مایل به زرد

۹- شکلاتی FB : قهوه ای شکلاتی

۱۰- سیاه درخشان BN

هرکدام ازاین رنگها در مکانهای خاصی کاربرد دارند . ازاین رنگدانه ها در صنایع قنادی ،   فرآورده های شیری ، نوشابه های غیر الکلی ، فرآورده های نانوایی ، صنایع مربا ، شوری ، ترشی ، سس ، دسرها ، کنسروسازی و …. استفاده می کنند .

 

رنگ های طبیعی

 

۳- رنگهای طبیعی (Natural colors)

باکشف رنگهای مصنوعی تقاضا برای رنگهای طبیعی کاهش یافت زیرا عصاره های طبیعی فاقد قوام لازم جهت ایجاد طیف های مختلف رنگ بودند ، همچنین مقاومت کافی دربرابر نور و حرارت  را دارا نبودند . رنگهای طبیعی تغییر پذیر بوده و اغلب استفاده از آنها نسبت به رنگهای مصنوعی مشکل تر   می باشد . درطول دهه های گذشته به جهت بررسی های گسترده ای که انجام شد دانشمندان به این نتیجه رسیدند که رنگهای مصنوعی سلامت انسانها را تهدید می کند و باعث ایجاد بیماری سرطان می شود در نتیجه مصرف قسمت عمده ای از این رنگها در مواد غذایی غیر مجاز اعلام شد و رنگهای طبیعی جایگزین آنها شدند.

رنگهای طبیعی ممکن است از منابع طبیعی بدست آیند ویا اینکه از طریق سنتز ساخته وتهیه شوند. بطور کلی افزودن این مواد ، به مواد و محصولات غذایی کاملاً مجاز و آزاداست .  به همین دلیل به آنها ” رنگهای بی نیاز به تائید ” می گویند.

نکته مهمی که به آن باید توجه داشت این است که اگرچه هیچ محدودیت قانونی برای مصرف این مواد وجود ندارد اما مسئله قیمت زیاد و یا بوجود آمدن طعمی خاص در ماده غذایی معمولاً مصرف برخی از آنها را محدود می کند. از رنگ های طبیعی به عنوان بخشی از رژیمهای غذایی مثل کلروفیل در سبزیجات و آنتوسیانین در میوه ها و….. استفاده می کنیم.

مهمترین رنگ طبیعی :

کاروتنوئید Carotenoids 

کاروتنوئیدها عضوی از تتراپرپنوئیدها هستند که رنگهای زرد ، پرتقالی و قرمز جزء آنهاست . در گیاهان سبز کاروتنوئیدها جزئی از دستگاه فتوسنتزوهمراه کلروفیل هستند . اساساً رنگ سبز کلروفیل  اجازه ظهور رنگ کاروتنوئیدی را نمی دهد اما با تجزیه کلروفیل رنگهای کاروتنوئید ظاهر می شود.

نام کاروتنوئید از نام هویج مشتق (daucus carota) گرفته شده است زیرا اولین بار در سال ۱۸۳۱ از این گیاه استخراج گردید.

کاروتنوئیدها در حلالهای غیرقطبی ازجمله روغنها بسیار محلول بوده اما در آب نامحلول هستند . کاروتنوئیدها را می توان به سهولت به وسیله هگزان ، اتر و بنزن از بافتهای گیاهی جدا نمود . کاروتنوئیدها دارای ۴۰ کربن هستند که از ۸ واحد ایزوپرن تشکیل گردیده است . البته اخیرا ً ترکیباتی متعلق به این  گروهیافت شده است که بیش از ۴۰ کربن دارند . این مواد فقط توسط گیاهان سنتز و تولید می شوند اما طبیعتاً از طریق مصرف مواد گیاهی به عالم حیوانی وارد می گردند که در آنجا تغییر شکل می یابند یا ذخیره می شوند مثل زرده تخم مرغ که توسط کاروتنوئیدها رنگین شده است .

کاروتنوئیدها رنگ دانه های محلول در چربی هستند که بطور عمده در گیاهان ، جلبکها ، باکتریهای فتوسنتز کننده یافت می شوند . همچنین درتعدادی از باکتریهای غیر فتو سنتز کننده ، مخمر و قارچها ممکن است دربرابر تخریب فوری و اکسیژن یک عملکرد حفاظتی داشته باشند .

همانطوریکه انتظار می رود جانوران قادربه سنتز کاروتنوئیدها نیستند، و کاروتنوئیدها را از طریق رژیم غذایی خود دریافت می کنند . درجانوران کاروتنوئیدها درآماده سازی و رنگ پذیری درخشان ، تهیه آنتی اکسیدانها و همینطور می توانند یک منبع غنی از ویتامین A باشند.

کاروتنوئیدها مسئول تغییر رنگهای زرد، نارنجی و قرمز دربرگها، گیاهان، میوه ها، گلها و رنگهای پرهای زینتی  بسیاری از پرندگان ، حشرات،  رنگ صورتی در فلامینگو و ماهی قزل آلا و سخت پوستانی نظیر خرچنگ دریایی می باشند. کاروتنوئیدها پیچیده ترین طبقه از رنگهای مواد غذایی طبیعی با حدود ۷۵۰ ساختار متفاوت در طبیعت هستند و کاروتنوئیدهای مشتق شده از یک زنجیره ۴۰ کربنه   پلی ئن شناخته شده اند. این زنجیره ممکن است با یک حلقه پایان یافته وبا گروههای واکنشگر با اکسیژن تکمیل شده باشند .

کاروتنوئیدها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

۱- کاروتن ها با فرمول شیمیایی C40H56 که فقط ماهیت هیدرو کربنی دارند.

۲- گزانتوفیل هابا فرمول شیمیایی C40H56O2  که مشتقات اکسیژنه شده این هیدروکربنها هستند.

اکسیژن در گزانتوفیل ها ممکن است بصورت گروههای هیدروکسیل ، فتوکسیل ، کربوکسیل و کتونی وجود داشته باشند . بیش از ۴۵۰ نوع کاروتنوئید مشخص شده که بیشتراز ۵۰ نوع آن در پرتقال مشاهده گردیده است .

گزانتوفیل ها یا در اصل فیلوگزانتین ها رنگیزه های زرد رنگی از گروه کاروتنوئید ها می باشند . ساختار مولکولی آنها برعکس ساختار کاروتن هااست ، بعضی از اتمهای هیدروژن در آنها با گروههای هیدروکسیل تعویض شده اند ویابرخی ازجفت اتمهای هیدروژن بااتمهای اکسیژن جابجا شده اند.

گروهی از گزانتوفیل ها عبارتند از:

۱- لوتئین

  ۲- زی گزانتین

  ۳- آلفا کریپتوگزانتین

  ۴- بتا کریپتو گزانتین

گزانتوفیل  ها دربرگهای بیشتر گیاهان و بصورت ترکیب شده در پلاستیدها یافت می شوند . گزانتوفیل همراه با کلروفیل سبزرنگ درفتوسنتزدرگیرمی شوند بعنوان مثال هنگامیکه کلروفیل دراثرسرماتخریب می شود گزانتوفیل  به گیاه پوششی زرد رنگ می دهد. در گیاهان گزانتوفیل ها به عنوان رنگیزه های کمکی ، همرا با آنتوسیانینها ، کاروتنها و گاهی فیکوبیلین ها عمل می کنند . همچنین  همراه  با  رنگدانه های  کاروتنی هنگامیکه برگها درپاییزبه رنگ نارنجی درمی آیند دیده می شوند.

حیوانات نمی توانند گزانتوفیل تولید کنند بنابراین گزانتوفیل موجود در حیوانات (به عنوان مثال در چشم آنها) از غذا ی خورده شده جذب می شود یا رنگ زرد در زرده تخم مرغ  نیز از گزانتوفیل خورده شده است .

گزانتوفیل ها فرم اکسیده سده کاروتن ها هستند که دارای گروههای هیدروکسیل اند و قطبی تراز کاروتن ها می باشند. در نهایت ساختار کاروتنوئید است که مشخص می کند کدام عملکرد بیولوژیکی بالقوه دررنگدانه ممکن است وجود داشته باشد، الگوی مشخص ازپیوند های تک و دوگانه درپیش زمینه پلی ئن کاروتنوئید هاست که اجازه جذب زیاد انرژی از دیگر مولکولها رابه آنها می دهد ، درحالیکه طبیعت خاص گروه انتهایی کاروتنوئید ها ممکن است موجب قطبیت آنها شود.

 

وظایف مهم کاروتنوئیدها در بدن

در بدن انسان کاروتنوئیدها می توانند چندین وظیفه مهم را انجام دهند. طبق دانسته های موجود ، نقش غذایی کاروتنوئید ها پرو ویتامین های و جلوگیری از کمبوداین ویتامین دربدن است . فقدان این ویتامین دلیل بزرگ مرگ و میرهای نابهنگام ملل درحال توسعه خصوصاً درمیان بچه هاست.

کاروتنوئیدها به عنوان پیش ساز ویتامین A  عمل کرده و ازکمبود آن جلوگیری می کنند. بتاکاروتن دراثر شکسته شدن وتقسیم شدن به دو نیمه مساوی ، دو مولکول ویتامین A تولید نمی نمایند، اما ترکیبات دیگر نظیر کاروتن که فقط نیمی ازآنها ازنظرساختمانی شبیه بتاکاروتن میباشد، هرمولکول آن قادراست یک مولکول ازاین ویتامین راتولیدنماید . ویتامین A که چندین عملکرد حیاتی درانسان دارد می تواند دربدن ازکاروتنوئیدهای معینی بخصوص بتاکاروتن تولیدشود ، بتا کاروتن رژیم غذایی ای از تعدادی میوه و سبزیجات مانند هویج ، اسفناج ، هلو ، زردآلو و سیب زمینی بدست می آید . دیگر کاروتنوئید های پروویتامین A شامل کاروتن که در هویج ، کدوتنبل و فلفل زرد و قرمز همچنین کریپتوگزانتین ها که در پرتقال ، نارنگی ، هلو ، شلیل و انبه هندی یافت می شوند .

کاروتنوئیدهاهمچنین نقش بالقوه ای در سلامتی انسان با فعالیتی نظیرآنتی اکسیدان های زیستی در حفاظت از سلولها و بافتها دربرابر اثرات زیانباررادیکالهای آزاد اکسیژن دارند. لیکوپن کاروتنوئیدهیدروکربنی که به گوجه فرنگی رنگ قرمز می دهد  درخاموش کردن اثرمخرب و بالقوه اکسیژن یکتایی موثر است . لوتئین و زآگزانتین  گزانتوفیل که ئرغلات وسبزیجات پربرگ مانند کلم پیچ  و اسفناج یافت  می شوند وظایفی مانند حفاظت آنتی اکسیدان درناحیه لکه زرد شبکیه چشم انسان دارند. استاگزانتین، گزانتوفیلی که درماهی آزاد ، میگو و دیگرغذاهای مرکب ازجانوران دریایی یافت شده ، یکی دیگر از گزانتوفیل های طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی قوی است .

از دیگرمزایای پزشکی کاروتنوئیدها،که احتمالا وابسته به عامل آنتی اکسیداتیوی آنها می باشد، بالا بردن قدرت سیستم ایمنی ، محافظت از آفتاب زدگی و جلوگیری از پیشرفت بعضی از سرطان هاست.

 

 

ارتباط رنگ کاروتنوئیدها با پیوندهای شیمیایی در آنها

رنگ کاروتنوئیدها ناشی از حضور یک سیستم از پیوند های مضاعف کنژوگه می باشد . هرچه تعداد این نوع پیوند در مولکول بیشتر باشد باندهای جذب اصلی به ناحیه ای با طول موج  بیشتر انتقال یافته  در نتیجه  رنگ  قرمز تر می شود.

حداقل هفت پیوند مضاعف کنژوگه لازم است تا یک رنگ زرد محسوس ظاهر شود.پیوندهای دوگانه در کاروتنوئید های مواد غذایی ازنوع ترانس هستند. قویترین رنگ مربوط به زمانی است که تمام پیوندها ازنوع ترانس باشد هرچه برتعداد پیوندهای سیس اضافه شود رنگ تدریجاً روشن تر می گردد . عواملی که سبب تبدیل پیوند ترانس به سیس می شوند عبارتند از نور ، حرارت و اسید . ایزومه های سیس نسبت به ترانس در طول موج های کوتاه تری جذب نور می کند و ضرایب خاموشی کمتر رانشان می دهند . مثلا درجریان کنسرو کردن هویج و گوجه فرنگی به ترتیب ۲۷درصد و ۴۷ درصد ازبتاکاروتن که تماما بصورت ترانس است تبدیل به ایزومر سیس می شود .

ازنظر تئوری بتاکاروتن می تواند ۲۷۲ ایزومر فضایی داشته ،  اما درتشکیل این ساختمانهای ایزومری مختلف نوعی حالت ممانعت فضایی وجود دارد بطوریکه فقط تشکیل ۲۰ نوع ایزومر میسر می باشد ، که درعمل تنها ۱۲ نوع مشاهده می شوند و اکثراً دارای یک یا دو پیوند سیس هستند .

کاروتن (Carotenes)

رنگدانه رنگ زرد و از انواع کاروتنوئیدها هستند که بصورت محلول در چربی یا به اشکال ویژه در آب پراکنده شده و یا به صورت مصنوعی که مشابه نوع طبیعی در تجارت کاربرد دارد ، وجود دارند.

انواع کاروتن ها شامل آلفا کاروتن ، بتا کاروتن ، گاما کاروتن ، فیتوئن ، فیتوفلوئن می باشد . براساس قوانین اتحادیه اروپا ، کاروتن گیاهی ممکن است ازگیاهان خوراکی مثل هویج ، یونجه، ذرت همچنین دیگر محصولات طبیعی مثل عصاره جلبک دونالی(Dunaliella) نیز یافت شود، همانطوریکه درقبل نیز گفته شد بتاکاروتن یکی از مهمترین کاروتنوئید های پیش ساز ویتامین A است . کاروتن ها طیف وسیعی از رنگهای زرد تا پرتقالی را ایجاد می کنند. ازکاروتنها علاوه بر اینکه بعنوان رنگ استفاده می شود برای اهداف تغذیه ای و مکمل های غذایی بعنوان  پرو ویتامین (Provitamin) مثل مارگارین و کره کاربرد دارد . دردیگر فرآورده های غذایی مثل روغنها ، پنیر ، نوشابه های غیرالکلی ، بستنی ، ماست ، دسرها ، فرآورده های شکر و آردی قنادی ، ژله ها و سس ها و فرآورده های گوشتی نیز بکار می رود .

لیکوپن (Lycopene)

این  رنگدانه  جزء دسته  کاروتنوئیدها و از خانواده کاروتن هاست . به عنوان یک پیشرو دربیوسنتز در کنار بتا کاروتن می توان انتظار داشت. طیف رنگی لیکوپن قرمز است و شناخته ترین منابع لیکوپن گوجه فرنگی ، هندوانه ، گریپ فروت صورتی ، پاپایا (Papaya)  ، خربزه درختی و گوآوا (guava) درمیوه درختان مناطق حاره می باشد .

هنگامیکه شما قرمز پر رنگ یا صورتی روشن به رژیم غذایی خود می افزایید یک آنتی اکسیدان قوی که لیکوپن نامیده می شود را به رژیم غذایی خود می افزایید . رژیمهای غذایی غنی از لیکوپن در مورد توانایی شان در مبارزه با بیماریهای قلبی وبرخی سرطانها مورد مطالعه قرار گرفته اند . لیکوپن  در اتحادیه در اروپا و ایالت متحده آمریکا بعنوان  یک رنگ ماده غذایی مجاز شناخته شده است .

علاوه بر لیکوپن اولئو زین درگوجه فرنگی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن و فیتو فلوئن – فیتوئن Phyto fluene – Phytoene  است.

لیکوپن رنگدانه نسبتاً گرانی است که نسبت به تخریب اکسیداتیو خیلی بیشتر ازبتا کاروتن حساس است .

زعفران (Saffron)

زعفران پرچم گل در گیاه  Crocus Sativus است . دارای عطر وطعم بسیار عالی می باشد . اما هزینه گران آن محدودیت در استفاده اش را فراهم آورد است . زعفران به عنوان رنگ مجاز در آمریکا و به عنوان یک ماده اولیه یا ادویه در اروپا بکار می رود.

رنگدانه زعفران شامل  کاروتنوئیدهای محلول درچربی مانند لیکوپن ، آلفا کاروتن و بتا کاروتن وکاروتنوئیدهای محلول در آب مانند کروسین و آنتوسیانین می باشد . کروسین عامل اصلی رنگ زرد در فرآورده های آردی و شکری قنادی مورد استفاده قرار می گیرد . عصاره زعفران دربرابرحرارت پایدار است ولی نسبت به اکسیداسیون حساس بوده و سولفوردی اکساسید با غلظت ppm 50 می توان آن را بی رنگ نماید.

بیکسین (Bixin)

یکی از کاروتنوئیدهای مهم که مصرف غذایی دارد بیکسین است . این ماده ازپوشش دانه Annatto که در مناطق گرمسیری  می روید ، بدست می آید  و به رنگ پرتقالی می باشد. بیکسین دارای دوعامل کربوکسیل بوده که یکی از آنها با متانول ترکیب شده وبصورت استر درآمده است . بیکسین درحالت طبیعی خود، برخلاف خصوصیات کلی کاروتنوئیدها درچربی نامحلول است ، امادرجریان استخراج آن دراثر حرارتی که روی آن اعمال می گردد درساختمان مولکولی آن تغییری بوجود می آید که درنتیجه به مادهای محلول درروغن تبدیل می گردد. آناتوی موجود دربازار دارای ۲ الی ۵/۲ درصد بیکسین خالص است . بیکسین بصورت محلول درروغن با غلظتی حدود ۳-۵ درصد به بازار عرضه می گردد. بیکسین درصنایع لبنی درحد گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد . ازبیکسین با PH  خنثی برای طعم دار کردن شیر و رنگ در نوشابه ها استفاده می شود .

Norbixin شکل اولیه ای از Bixin  است که به صورت استر نبوده ودارای دو عامل کربوکسیل آزاد می باشد این ماده نیز  به رنگ پرتقالی و نامحلول در آب می باشد ، برای تبدیل آن به شکل محلول درآب  ، پوسته سائیده شده دانه آناتو Annatto به یک محیط قلیایی آبی با حرارت ۷۰ درجه سانتیگراد اضافه شده ودراین حالت نمک نوربیکسین تشکیل می شود که به سهولت درآب حل می گردد .

اکثر مواد غذایی دارای PH پایین ، در محدوده اسیدی هستند . هنگامیکه یک محلول از نمک  Norbixin به اینگونه مواد غذایی اضافه شود این ماده رنگی درسرتاسر سیستم غذایی پخش شده ، اما به دلیل پایین بودن PH به صورت نامحلول در می آید. این ویژگی بی نظیرنوربیکسین سبب می شود بتوان بااستفاده از آن ، فرآورده هایی ازمواد غذایی راتولید نمود درحالیکه ماده رنگی درآنها بخوبی و به شکل یکنواختی پراکنده گردیده اما رنگ به محیط اطراف نشت نمی نماید. ازاین نظر نوربیکسین یک ماده ارزشمند برای بکارگیری درسریالهای صبحانه است که نشت شید شدیداً نامطلوب و قابل ایراد می باشد .

  Annatto با استفاده از هرکدام از سه روش زیر ممکن است استخراج شود:

۱- استخراج با روغن نباتی داغ

۲- استخراج با حلالهای آلی

۳- استخراج با قلیا

Annatto در آمریکا به عنوان یک رنگ مجاز شناخته شده است در حالیکه دراروپا مجاز ولی محدودتر است .

یاسمن (Gardenia)

ازمیوه های خشک درختچه ای بنام گاردینا – جاسمی نوئیدس که بومی جنوب شرقی آسیا رشد و نمو می کند، استخراج می شود . میوه آن حاوی کروسین می باشد ودارای کاروتنوئید زرد و محلول درآب است دراصل همان رنگدانه ای است که درزعفران وجود دارد، اما می توان آن را از زعفران شناخت . از میوه های خشک شده درختچه مذکور ده ها سال است که بعنوان چای در شرق استفاده می شود، عصاره مذکور فاقد عطر و طعم زعفران است اما برای رنگ کردن ماهی های سفید دودی مانند ماهی روغن و ماهی های دوک که نوعی ماهی روغن  کوچک است مطلوب می باشد زیرا کاملاً با گوشت ماهی پیوند حاصل می کند .

سایر کاربردهای  آن درفرآورده های شیری ، شکری و آردی قنادی     می باشد. یاسمن یا عصاره کروسین ، ممکن است با آنزیم بتا گلوکوزیداز وارد واکنش شده ودر مجاورت پروتئین ها ، تولید سایه ای از رنگ سبز نماید ، درضمن آنزیم مذکور در مرحله پخت      غیر فعال می شود.

یاسمن آبی ، زرد ، سبز و قرمز بصورت تجاری در دسترس است. زرد یاسمن کروسین ، آبی و قرمز یاسمن آیریددپلیمری و از مخلوط کردن یاسمن زرد و آبی ، یاسمن سبز ساخته می شود.هیچ یک از رنگهای یاسمن دراروپا وآمریکا مجاز نیست.

کلروفیل ها (Chlorophylls)

کلروفیل رنگدانه ای سبزرنگ است که دربقا وحیات موجودات از طریق شرکت در فرآیند فتو سنتز نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند . این ماده با جذب انرژی نورانی ، آن را به حمل کننده های مناسب انرژی انتقال می دهد تادرسنتز کربوهیدرات ازآب و گازکربنیک مورد استفاده قرار بگیرد .اکثر گیاهان قبل از پژمرده شدن دربرگهای خود و قبل از رسیدن در میوه های خود دارای کلروفیل می باشند . کلروفیل ها دراجزایی بنام کلروپلاست قرار دارند.

 

ابنبات

کلروفیل ها دارای انواع مختلفی نظیر کلروفیل آلفا و بتا ، گزانتوفیل و کاروتن است .

۱ – کلروفیل آلفا حاوی ۶۳% کل رنگ بوده و رنگ سبز متمایل به آبی دارد .

۲ – کلروفیل بتا که حاوی ۲۳% کل رنگ بوده ورنگ سبز متمایل به سیاه دارد .

۳- گزانتوفیل حدود ۱۰ درصد کل رنگ و ۴ کاروتن دارای ۵ درصد کل رنگ می باشد .

 

ازنظر ساختمانی کلروفیل ازچهارحلقه پیرول که به یکدیگر متصل شده اند تشکیل گردیده اند و درمرکز آن یک اتم منیزیم قرار گرفته است . وجود گروههای پیرول درنفت باعث شده که بتوانیم بگوییم نفت دارای زمینه یا ریشه گیاهی است .

کلروفیل درشرایط قلیایی پایدار است اما در محیطی حتی با اسیدیته کم ناپایدارمی باشد. رنگ سبز دربرگهاناشی ازانباشتگی کلروفیل درآنهاست ، کلروفیل ها کارخانه تولید مواد مغذی برای گیاه هستند که با استفاده از نور خورشید درواکنشی شیمیایی کربوهیدراتها را برای گیاه می سازند ، با سرد شدن هوا  فرآیند ساخت کلروفیل کاهش یافته ودراین زمان کاروتنوئیدها فعال می گردند. قسمتهایی ازبرگ که به رنگ قرمز دیده می شوند ناشی ازوجود آنتوسیانین ها ست . حضور آنتوسیانین ها باعث ترغیب بیشتر گیاه به ساخت مواد قندی و مغذی می دانند .

برگها درحقیقت کارخانه غذاسازی درطبیعتند.گیاهان آب رااز طریق ریشه می گیرند و ازطرف دیگر CO2 راازهوا با استفاده ازنور خورشید ، آب و دی اکسید کربن راتبدیل به گلوکز که نوعی قند است می کنند . به این مجموعه عملیات فتوسنتز گویند درجریان این پروسه ماده شیمیایی به نام کلروفیل دخالت کرده و به ساخت گلوکز کمک می کند.

یکی از مهمترین مکانیسم های تجزیه کلروفیل درسبزیهای فرآیند شده ، اکسیداسیون چربی ها درآنهاست که دراین رابطه آنزیم لیپو کسیژناز می تواند دخالت کند . درانجام این واکنش وجود اکسیژن ضروری است و آنتی اکسیدان ها می توانند از انجام آن جلوگیری کنند . بنابراین ازدست رفتن رنگ سبز در سبزیهای خشک و منجمد شده که عمل آنزیم زدایی در آنها بخوبی صورت نگرفته ناشی از اثر غیر مستقیم اکسیداسیون چربی توسط لیپو کسیژناز است .

بکارگیری SO2 درجلوگیری ازنابودی رنگ و جلوگیری از بد طعمی سبزیجات موثر است .حتی گفته می شود که دراین خصوص بکارگیری SO2 می تواند جایگزین فرآیند آنزیم زدایی شود. کلروفیل ازگیاهان خوراکی ، گزنه و چمن یایونجه ، همچنین درخاوردور ازفضولات کرم ابریشم وبرگ توت استخراج می شوند که همه جا مجاز به استفاده نیستند .آب سبزیجات تازه نظیر اسفناج و جعفری که غنی از رنگدانه کلروفیل است دردرمان برخی نابینایی ها موثرند.

کوشینل(قرمزدانه) (Cochineal)

ماده قرمز رنگی که منشاء حیوانی دارد وازلاشه خشک شده نوعی حشره ماده بارداربدست می آید وشامل ماده رنگی اسیدی کارمنیک است که دارای رنگ قهوه ای مایل بهقرمزتیره یا قرمز روشن    می باشد . اززمان های قدیم بعنوان رنگ در صنایع نساجی مورد استفاده قرار می گرفت .این رنگدانه محلول در آب است، بدین معنی که می توان آن را بوسیله آب یا الکل رقیق استخراج نمود.این رنگدانه  در آمریکا واروپا مجاز است .

چغندر قرمز (Beetroot) 

دارای ماده  رنگ کننده بتالائین است ، ازریشه چغندر استخراج می شود و دارای رنگ صورتی مایل به قرمز است . بتالائین متشکل از دو رنگدانه قرمز ارغوانی و زرد رنگ هستند که هردو در آب محلولند .

دربعضی موارد چغندر به عنوان علوفه ومصارف غذایی کشت می شود.دراروپا و آمریکا رنگی مجاز است .

کارامل (Caramel)

محصولی رنگی که از حرارت دادن شکر در بالای نقطه ذوب آن بدست می آید. کارامل در آب محلول و در الکل ، اتر و کلروفرم نامحلول است وتوسط هیدروکسید پتاسیم رسوب می کند که  این رسوب با آب قابل شستشو بوده و در اسید ۱۰% حل می گردد ورسوب قهوه ای رنگی ایجاد می کند . یکی ازموارداستفاده این رنگ در نوشابه های گازدارمی باشد .همچنین درنوشابه های الکلی ، صنایع قنادی ، فرآورده های شیر ، بستنی و شوری و ترشی بکار می رود.

آنتوسیانین ها (Anthocyanins)

یکی از مهمترین گروه های رنگهای طبیعی محلول در آب که بطور گسترده ای پراکنده هستند آنتوسیانین ها می باشند . این رنگ ها عامل جذابیت رنگهای قرمز ، ارغوانی و آبی بسیاری از گلها ، میوه ها و سبزیجات اند.رنگدانه آنتوسیانین با آب اسیدی یا اکس استخراج شده و سپس تحت خلاء ویا اسمز معکوس تغلیظ می گردد. عصاره های مذکور رامی توان با روش افشانه ای یا خلاء خشک کرده و تبدیل به پودر نمود . شدت و ضعف عصاره های تهیه شده از منابع مختلف و همچنین پایداری آنها متفاوت است .

 

آنتوسیانین ها معرف های طبیعی هستند که درمحیط های اسیدی قرمز بوده ولی به محض تغییر PH به تدریج آبی می شوند. در PHهای بین ۲ تا۵ پایدارترند . آنتوسیانین ها بایونهای فلزی ترکیب می شوند، درنتیجه نوعی رنگ آبی بوجود می آورند و همچنین بطور طبیعی باسایر فلاوونوئیدها متراکم می گردند. گرچه مقاومت آنها رابه سفید شدن بوسیله دی اکسید گوگرد افزایش می دهد ولی می تواند باپروتئین ها، ترکیبات پیچیده ای تولید کرده وباعث رسوب تانن های طبیعی موجود گردد .

این مساله از اهمیت ویژه ای برخوردار است . وقتی از آنتوسیانین ها درفرآورده های حاوی ژلاتین استفاده می گردد مقدار مصرف آنتوسیانین ها بطور معمول حدود ۱۰ تا ۴۰ ppm ازرنگدانه خالص می باشد.کاربرد آن در نوشابه های الکلی و غیر الکلی و صنایع قنادی می باشد .

 زردچوبه

زردچوبه از ساقه های زیر زمینی گیاه کورکومالونا به دست می آید که پودر زردرنگی با بوی مخصوص و تندکه ماده رنگی آن کورکومین است.

گلرنگ

از گیاه کارتاموس تینکتوریس به دست می آید که شامل دو ماده رنگین می باشد که یکی به رنگ زرد ودیگری به رنگ زرد پرتقالی می باشد.

روناس

روناس از ساقه زمینی گیاه روبیاتینکتوری به دست می آید ماده رنگی آن به مقدار بیشتر آلیزارین و به مقدار کمتر پورپورین است روناس تولید رنگ قرمز مایل به زرد می کند.

ادامه مطلب
با عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت هفتمین امام بزرگوار شیعیان امام موسی کاظم (علیه السلام) شمارا به آشنایی بیشتر با این امام بزرگوار دعوت مینماییم.


http://bayanbox.ir/download/2343489568182733889/AllPhoto-ir-Imam-Kazem3.jpg

موسی بن جعفر در سال ۱۲۸ یا ۱۲۹ق هنگامی که امام صادق(ع) و همسرش حمیده از حج بازمی‌گشتند، در منطقه ابواء به دنیا آمد. برخی مکان ولادت او را مدینه دانسته‌اند.درباره تاریخ ولادت امام کاظم اختلاف است؛ طبری ولادت او را در ذی‌الحجه و طبرسی آن را در ۷ صفر دانسته‌اند. برخی منابع از علاقه فراوان امام صادق(ع) به او خبر داده‌اند. بنا بر روایت احمد برقی، امام صادق(ع) پس از ولادت فرزندش موسی، سه روز مردم را اِطعام کرد.

موسی بن جعفر(ع) در دوران انتقال قدرت از امویان به عباسیان به دنیا آمد. در چهار سالگی وی، نخستین خلیفه عباسی به حکومت رسید. از زندگی امام کاظم تا پیش از امامت وی، اطلاعات چندانی در دست نیست، جز چند گفتگوی علمی در زمان کودکی از جمله گفتگو با ابوحنیفه و عالمان ادیان دیگر که در مدینه رخ داده است.

بر پایه روایتی که در مناقب آمده، وی به صورت ناشناس وارد یکی از روستاهای شام شده و در آنجا با راهبی گفتگو کرده که به مسلمان شدن او و همراهانش انجامیده است. همچنین گزارش‌هایی از سفر امام به مکه برای حج یا عمره وجود دارد. چند بار نیز امام از سوی خلفای عباسی به بغداد احضار شده است. جز این موارد، امام بیشتر عمر خود را در مدینه گذرانده است.

برای آشنایی بیشتر با این امام بزرگوار به منبع زیر مراجعه کنید...

ویکی شیعه - کلیک کنید

اجرک الله یا صاحب الزمان فی مصیبت جدک الامام موسی بن جعفرالکاظم(علیه السلام)

جملاتی زیبا ازحضرت علی (علیه السلام)



1. مردم را با لقب صد ا نکنید.
2. روزانه از خدا معذرت خواهی کنید.
3. خدا را همیشه ناظر خود ببینید.
4. لذت گناه را فانی و رنج آن را طولانی بدانید.
5. بدون تحقیق قضاوت نکنید.
6. اجازه ندهید نزد شما از کسی غیبت شود.
7. صدقه دهید،چشم به جیب مردم ندوزید.
8. شجاع باشید،مرگ یکبار به سراغتان می آید.
9. سعی کنید بعد از خود،نام نیک بجای بگذارید.
10. دین را زیاد سخت نگیرید.
11. با علما و دانشمندان با عمل ارتباط برقرار کنید.
12. انتقادپذیر باشید.
13. مکار و حیله گر نباشید.
14. حامی مستضعفان باشید.
15. اگر میدانید کسی به شما وام نمیدهد،از او تقاضا نکنید.
16. نیکوکار بمیرید.
17. خود را نماینده خدا در امر دین بدانید.
18. فحّاش و بذله گو نباشید.
19. بیشتر از طاقت خود عبادت نکنید.
20. رحم دل باشید.
21. با قرآن آشنا شوید.
22. تا میتوانید بدنبال حل گره مردم باشید.
23. گریه نکردن از سختی دل است.
24. سختی دل از گناه زیاد است.
25. گناه زیاد از آرزوهای زیاد است.
26. آرزوی زیاد از فراموشی مرگ است.
27. فراموشی مرگ از محبت به مال دنیاست.
28. محبت به مال دنیا سرآغاز همه خطاهاست.


منبع:نهج البلاغه مولا امیرالمومنین



میگرنی‌ها! از این خوراکی‌ها فاصله بگیرید

گاهی سردرد نبض‌دار شما به‌خاطر اشتباهات تغذیه‌ای‌تان ایجاد می‌شود. برخی مواد غذایی به میگرنی‌ها نمی‌سازد و می‌تواند سر شما را برای درد گرفتن تحریك كند.  محققان می‌گویند اگر از خوراکی‌هایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم فاصله بگیرید تا اندازه زیادی می‌توانید از بروز سردردهای شدیدی که زندگی‌تان را مختل  می‌کنند جلوگیری کنید. پس به جای درمان، این بار پیشگیری کنید.

نوشابه رژیمی

شاید برای‌تان عجیب باشد اما گاهی با خوردن یك نوشابه رژیمی هم ممكن است سردردهای‌تان آغاز شود. آسپارتام كه به عنوان قند جانشین در بعضی از نوشابه‌های رژیمی یا شیرین‌كننده‌های مصنوعی به كار می‌رود، می‌تواند درد سر را در شمایی كه از میگرن رنج می‌برید، آغاز كند.

سس‌ها

ادویه‌ها هم گاهی می‌توانند دردهای میگرنی را آغاز كنند و واکنشی که بدن برخی افراد به آنها نشان می‌دهد، گاهی با بروز سردردهای نبض‌دار و آزار دهنده میگرنی همراه می‌شود. اگر به این بیماری دچار باشید ممكن است با مصرف سس‌هایی كه از ادویه‌های مختلف پر شده‌اند دور جدیدی از دردها را تجربه كنید و برای آرام كردن سردردی كه به‌خاطر یك اشتباه ساده تغذیه‌ای ایجاد شده، مجبور شوید داروهای مختلف را امتحان كنید یا چند ساعت و حتی چند روزی از جمع، صدا و نور فاصله بگیرید. البته برای پیشگیری از این دردها، لازم است بدن خود را بشناسید و بدانید که چه اتفاقی اغلب جرقه ایجاد درد را در سر شما می‌زند.

پنیر مانده

در پنیرهای كهنه و شكلات مقدار زیادی تیرامین موجود است كه می‌تواند محرك میگرن باشد. پس میگرنی‌ها باید از مصرف این خوراكی‌ها خودداری كنند. برای مثال برخی افراد مبتلا به این سردردها ممكن است با مصرف پنیر تبریزی دچار حمله میگرن شوند.

كنسرو

افزودنی‌های موجود در كنسرو‌ها هم می‌تواند درد را به سرتان بیندازد. هیستامین موجود در كنسروها و البته افزودنی‌های موجود در سوسیس، كالباس و تمام غذاهای بسته‌بندی شده ممكن است حال شما را بدتر كند. پس اگر با تجربه به شما ثابت شده كه این خوراكی‌ها دردتان را آغاز می‌كنند، سراغ‌شان نروید.

قهوه و نسكافه

به شما گفته‌اند قهوه و نسكافه دوای سردرد است؟ به توصیه‌شان عمل نكنید. اگر مصرف كافئین‌تان را یكدفعه بیشتر كنید، دردهای میگرنی امان‌تان را می‌برند؛ البته در صورتی كه به مصرف نوشیدنی‌های كافئین‌دار وابسته شده باشید، با قطع یكباره آنها هم می‌توانید بهانه لازم برای شروع سردرد را ایجاد كنید.


منبع:salamati.ir




سازمان سلامت جهانی گزارشی منتشر کرده است که در آن به تشریح ۱۰ اثر خطرناک و جبران‌ناپذیر «امواج وای‌فای» بر بدن انسان از جمله افزایش امکان ابتلا به سرطان، خنثی‌سازی اسپرم مردان و ناباروری در مردان و زنان پرداخته است.

سازمان سلامت جهانی Global Healing Center به تازگی گزارشی منتشر کرده است که به ۱۰ اثر مخرب امواج «وای‌فای» بر روی بدن انسان اشاره دارد.

امروزه دسترسی به وای‌فای بسیار آسان است و با یک دستگاه کوچکی به نام مودم می‌توانید از طریق گوشیهای هوشمند و لپ‌تاپ شخصی خود به وای‌فای و از طریق آن به اینترنت دسترسی داشته باشید؛ این دستگاه در عین امکان دسترسی آسان به فضای مجازی و اینترنت دارای آثار مخرب و البته پنهانی است که از طریق امواج تولیدی توسط آن به بدن انسان وارد می‌شود.

دستگاه‌های مودم با قابلیت وای‌فای نخستین بار در سال ۱۹۹۷ به بازار عرضه شدند که از همان زمان، دانشمندان و کارشناسان به بررسی و تحقیق در مورد آنها و امواج تولیدی آنها پرداختند؛ تحقیقات به عمل آمده نشان داد که امواج تولیدی توسط این دستگاه آثار مخربی بر روی مغز و بدن انسان به خصوص در کودکان می‌گذارد.

البته نتایج به دست آمده، در سالهای اخیر کسب نشده و مدتهاست که گزارشهای متعددی در مورد اثرات مخرب وای‌فای منتشر شده است به عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ یکی از کارشناسان امریکایی مقاله‌ای با عنوان «کنترل مغز توسط گوشیهای هوشمند» منتشر کرد که در آن اثرات خطرناک وای‌فای را بازگو کرده بود.

گذشته از موارد ذکر شده، گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان از ۱۰ واقعیت خطرناک در مورد امواج وای‌فای دارد که در ادامه به تشریح آن می‌پردازیم:

افزایش مشکلات بیخوابی به واسطه وای فای

تا به حال به این توجه کرده‌اید که پس از استفاده از وای‌فای به راحتی نمی‌توانید بخوابید و تنها در تخت به خود می‌پیچید؟ در یک آمارگیری که در سال ۲۰۰۷ به عمل آمد، گزارشهایی منتشر شد که نشان می‌داد بسیاری از افراد از مشکل بیخوابی رنج می‌برند.

مطالعات و تحقیقات نشان ‌می‌دهد که امواجی که از وای‌فای تولید می‌شوند از جنس الکترومغناطیس هستند و این امواج بر روی خواب انسانها تأثیر می‌گذارد؛ در سال ۲۰۰۷ در این مورد آزمایشی انجام گرفت به این صورت که تعدادی از افراد را در اتاقی قرار دادند که در معرض امواج الکترومغناطیسی قرار داشتند، در سوی دیگر تعدادی از افراد را در اتاقی قرار دادند که از این امواج به دور بودند.

پس از انجام این آزمایش مشاهده شد که آن دسته از افراد که در معرض امواج الکترومغناطیسی قرار داشتند، الگوهای موجی واقع در مغز که مربوط به خواب آنها می‌شود، تغییر کرد و به سختی می‌توانستند بخوابند.

گزارشات و تحقیقات نشان می‌دهد که خوابیدن در کنار یک تلفن همراه متصل به وای‌فای یا در آپارتمانی که تعداد زیادی وای‌فای در آن مشغول به کار است، یک بمباران امواج را روی بدن افراد انجام می‌دهد که موجب مشکلات شدید در خواب می‌شود و الگوهای یک خواب آرام و طبیعی را به طور کلی از بین می‌برد.

از طرفی بروز مشکلات عمده در خواب، مشکلات اساسی دیگری نیز در پی دارد که از جمله آنها می‌توان به افسردگی و فشار خون بالا اشاره کرد.

کاهش رشد کودکان

تحقیقات نشان می‌دهد که امواج تولید شده از مودمها همچنین اینترنت نسل سوم و چهارم (۳G و ۴G) بر روی رشد بافتهای سلولی بدن انسان به‌خصوص جنین تأثیر مستقیم می‌گذارد و موجب کاهش رشد آنها می‌شود.

پژوهشی در سال ۲۰۰۹ توسط یکی از دانشمندان استرالیایی نشان می‌دهد که امواج الکترومغناطیسی، سنتز پروتئین (محل تولید پروتئین در بدن) را از بین می‌برد؛ این دانشمند استرالیایی طی یادداشتی نوشت: «سنتز پروتئین وظیفه تولید پروتئین در بدن را بر عهده دارد که موجب رشد بافتها و سلولهای بدن در کودکان و جوانان می‌شود لذا می‌توان نتیجه گرفت که افراد در این سن و سال بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر از سوی این امواج هستند.»

کاهش رشد سلولهای بدن و گیاهان

در سال ۲۰۱۳ گروهی از دانش‌آموزان دانمارکی اذعان داشتند، شبهایی که در کنار گوشیهای موبایلشان می‌خوابند، پس از بیدار شدن از خواب تمرکز لازم را ندارند و نمی‌توانند بر روی درسهایشان تمرکز کرده و آنها را فرا بگیرند؛ پس از مطرح شدن این مسئله، تحقیقات بر روی آن آغاز شد و گروهی از دانشمندان این آزمایش را بر روی گیاهان انجام دادند به این صورت که تعدادی از گیاهان را در اتاقی همراه با امواج وای‌فای و تعدادی دیگر را در اتاقی خالی از هر گونه امواجی قرار دادند؛ پس از مدتی مشاهده شد که آن دسته از گیاهانی که در معرض تشعشات وای‌فای قرار داشتند، هیچ رشدی نکرده‌اند در حالی که دسته دیگر رشد قابل توجهی داشتند.

کاهش عملکرد مغز با امواج اینترنت ۳G و ۴G

همزمان با اذعان دانش‌آموزان دانمارکی مبنی بر عدم تمرکز لازم پس از خوابیدن نزدیک گوشی موبایل، دانشمندان شروع به تحقیقاتی راجع به اینترنت نسل سوم و چهارم اینترنت کردند که پس از یک سال یعنی در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسیدند که امواج این نسل از اینترنت خطرناکتر از امواج وای‌فای هستند و موجب کاهش عملکرد مغز می‌شود و فعالیت آن را کم می‌کند.

کاهش فعالیت مغز در زنان

گروهی متشکل از ۱۵ زن و ۱۵ مرد برای انجام آزمایشی، داوطلب به تست هوش شدند؛ در ابتدا، تمامی شرکت‌کنندگان در مکانی امتحان دادند که از اشعات و امواج وای‌فای دور بود که این امتحان بدون هیچ مشکل و اثرات پیچیده‌ای برگزار شد.

در مرحله بعدی، شرکت‌کنندگان در معرض موجی به طول ۲٫۴ گیگاهرتز از طرف یک وای‌فای قرار گرفتند؛ در هنگام برگزاری این امتحان، عملکرد مغز در همه افراد بررسی شد که پس از این بررسیها مشخص شد که عملکرد مغز زنان حاضر در امتحان به شدت کاهش یافت همچنین از نظر فیزیکی و انرژی لازم نسبت به مردان ضعف داشتند لذا می‌توان گفت که اثرات این امواج بر روی افرادی که بدن نسبتاً ضعیف‌تری دارند، مشهودتر است.

خنثی‌سازی اسپرم بدن مردان با امواج وای فای

در گذشته دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند که حرارت ناشی از لپ‌تاپها موجب از بین رفتن اسپرم مردان می‌شود اما امروزه تحقیقات نشان می‌دهد که این موضوع تنها به این حرارت ختم نمی‌شود؛ تحقیقات به عمل آمده نشان می‌دهد که امواج ناشی از وای‌فای موجب کاهش حرکت اسپرم در بدن مردان و شکسته شدن DNA می‌شود؛ مطالعات و آزمایشهای انجام شده بر روی بدن انسانها و حیوانات نشان می‌دهد که این امواج اثرات مخربی بر روی اسپرم و ‌‌DNA در مردان دارند.

ناباروری در زنان

گزارشها، مطالعات و آزمایشهایی که بر روی حیوانات انجام شده، نشان می‌دهد که برخی از طول موجهای امواج ناشی از وای‌فای موجب عدم تخم‌گذاری آنها می‌شود؛ با انجام تحقیقات بیشتر نتایجی به دست آمد که نشان می‌دهد امواج ناشی از وای‌فای، برخی از بافتهای بدن زنان و تخمدانهای آنها را ضعیف می‌کند که این موضوع امکان ناباروری در زنان را به شدت افزایش می‌دهد.

دانشگاه کارولینسکای سوئد در سال ۲۰۱۱ گزارشی منتشر کرد که در این گزارش به دو چیز هشدار داده شده است؛ نخست اینکه زنان حامله نباید از دستگاه‌های وایرلس استفاده کنند و از دیگر کاربران این دستگاه‌ها نیز باید دوری کنند.

همچنین استانداردهای کشور امریکا و کانادا برای امواج رادیویی و اشعات وای‌فای مناسب نیست و می‌تواند به زنان باردار و جنین داخل شکمشان آسیب وارد کند.

افزایش استرس و بیماریهای قلبی

تا به حال به این موضوع دقت کرده‌اید که چرا زمانی که به مودم یا گوشیهایی که از نسل سوم و چهارم اینترنت استفاده می‌کنند، نزدیک می‌شوید، ضربان قلبتان تند‌تند می‌زند؟ تا به حال توجه کرده‌اید زمانی که گوشی موبایلتان را در جیب لباستان قرار می‌دهید ضربان قلبتان شدید و نامنظم می‌شود؟

آزمایشی در سال ۲۰۱۵ که بر روی ۶۹ نفر به عمل آمد نشان داد که همه این افراد در مواجهه با امواج الکترومغناطیسی عکس‌العمل نشان دادند و تعداد ضربان قلبشان افزایش یافت؛ این افزایش ضربان قلب دقیقاً به زمانی شبیه است که افراد دارای استرس ناشی از برخی عوامل مانند امتحان، کار، تصادفات و … دارند.

افزایش امکان ابتلا به سرطان به واسطه امواج وای فای

بحث سرطان ناشی از این امواج بسیار بحث بزرگ و پیچیده‌ای است که هنوز صد‌در‌صد ثابت نشده است اما آزمایشهایی بر روی گونه‌های مختلفی از حیوانات به عمل آمده که نشان می‌دهد، قرار گرفتن در معرض تشعشات وای‌فای می‌تواند امکان مبتلا شدن به سرطان را در آنها افزایش دهد البته مطالعات چندانی در این رابطه به عمل نیامده اما گزارشات از سرطانزا بودن این امواج خبر می‌دهند.

آزمایشی در سال گذشته نشان داد که یک دختر ۲۱ ساله بر اثر قرار گرفتن در معرض تشعشات وای‌فای دچار سرطان سینه شد؛ والدین این شخص اذعان داشته بودند که هیچگونه تجربه و سابقه‌ای در داشتن این سرطان نداشتند.

با تحقیقات بیشتر بر روی این شخص مبتلا به سرطان سینه مشخص شد که این شخص گوشی موبایل خود را در جیب واقع بر روی سینه خود قرار می‌داده که این سرطان نیز از همانجا رشد کرده و تمام بدن وی را فرا گرفته است.

کاهش تولید ماده ملاتونین در مغز و و ال ــ کارنیتین در عضلات و کبد

باید در نظر گرفت که راه‌هایی برای مقابله با این اشعات وجود دارد که البته تنها می‌تواند اثرات آنها را تا حدودی کاهش دهد اما نمی‌تواند به طور صد‌در‌صد اثرات آنها را خنثی کند؛ نخست اینکه امواج وای‌فای موجب کاهش تولید ماده ملاتونین در مغز می‌شود.

ملاتونین ماده‌ای است که توسط یک غذه کوچک در مغز تولید می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند، مقداری از این ماده را می‌توان در برخی از مواد غذایی یافت لذا استفاده از غذاها یا موادی که دارای ملاتونین است می‌تواند تا حدودی از بروز این مشکل جلوگیری کند ضمن اینکه داروی شیمیایی ملاتونین در بازار نیز موجود است.

دیگر اثرات مخرب این اشعات کاهش تولید ماده «ال ــ کارنیتین» است؛ ال ــ کارنیتین ماده‌ای است که در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و وظیفه اصلی آن در بدن، کمک به سوخت و ساز و تبدیل غذا به انرژی است که در برخی مواد غذایی و داروهای شیمیایی یافت می‌شود بنابراین استفاده از مواد غذایی یا داروهایی که دارای ماده ال ــ کارنیتین هستند می‌تواند از بروز این کاهش، جلوگیری کنند.

برخی از راه‌های مقابله با امواج وای‌فای

با وجود اینکه ملاتونین و ال ــ کارنیتین تا حدودی می‌تواند اثرات اشعات را کاهش دهد اما نمی‌تواند موجب رد شدن آنها از بدن شوند؛ با توجه به تعداد گوشیهای هوشمند و مودمهای روشن در اطراف خود، به راحتی می‌توان نتیجه گرفت که این بمب باران امواج را نمی‌توان با مصرف دارو کنترل کرد.

پس با این وجود نمی‌توان موجب انسداد ورود این اشعات به بدن شد اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توان با انجام آنها تا حدودی اثرات مخرب و جبران‌ناپذیر آن را کنترل کرد؛ رعایت کردن سه نکته می‌تواند از خطرات و آثار مخرب این امواج را تا حدودی کاهش دهد.

نخست اینکه تا جایی که ممکن است گوشی هوشمند، لپ‌تاپ، تبلت و دیگر دستگاه‌های ارتباطی را نزدیک به بدن خود نگاه ندارید به‌خصوص در مواقعی که می‌خواهید بخوابید؛ دومین نکته این است که به هنگام خواب این وسایل به خصوص مودم خود را خاموش کنید و سوم اینکه از استفاده و نگاه داشتن مودم وای فای خود در اتاق خواب خود به شدت پرهیز کنید.

منبع:Salamati.ir


کبد چرب در اثر تجمع چربی در سلول های کبد به وجود می آید و در افرادی که دچار اختلال در متابولیسم بدن هستند و چربی و قند خونشان بالاست، بیشتر دیده می شود.

البته فردی که به آن مبتلا می شود، زمینه ژنتیکی هم دارد. در این بیماری تری گلیسیریدی که در سلول ها تجمع یافته از سلول های کبدی خارج نمی شود. وقتی به تدریج چربی در سلول های کبدی جمع می شود، اصطلاحاً می گویند فرد دچار کبد چرب غیر الکلی شده است.

با بروز استرس یا بیماری های جزئی که بر سیستم ایمنی تأثیر می گذارند، سلول هایی که دچار تجمع چربی شده اند، ملتهب می شوند و فاز دوم بیماری به شکل هپاتیت چرب غیرالکلی بروز می کند. تا این مرحله کبد چرب قابل درمان است اما در صورتی که فرد متوجه نشود یا پیگیر درمان نباشد، وارد مرحله سیروز و بدخیمی های کبدی می شود که درمان ندارد زیرا سلول های کبدی تخریب شده اند و راهی جز پیوند کبد باقی نمی ماند.

کبد چرب درمان دارویی خاصی ندارد. تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. فردی که به چاقی مبتلاست، با کمی کاهش وزن بهبود می یابد. مطالعه های مختلف نشان داده اند اگر این افراد ۵ تا ۱۰ درصد وزنشان را کاهش دهند، آنزیم های کبدی به حد طبیعی بازمی گردد. لازم است فرد مبتلا به متخصص تغذیه مراجعه کند و رژیم غذایی خاصی داشته باشد تا هرچه سریع تر بهبود یابد و بیماری اش وارد فاز ۲ و ۳ نشود.

خوردنی های مفید برای کبد

تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه بیماری کبد چرب است.
– چای سبز تأثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد.

– گیاه خارمریم به صورت مصرف دمنوش یا خشک این گیاه همراه غذا در این زمینه موثر است.
– ریشه زنجبیل ۲ تا ۳ بار در هفته. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد.
– زردچوبه به عنوان چاشنی در همه ی غذاها می تواند استفاده شود.
– عرق کاسنی و عرق شاهتره روزی یک لیوان
– روغن زیتون جایگزین اغلب روغن ها در رژیم غذایی تان شود.
– حبوبات: حبوبات نظیر لوبیاها، نخودها، عدس و … می توانند در پیشگیری از پیشرفت کبد چرب تأثیرگذار باشند. حبوبات دارای پروتئین بالا، فیبر بالا و فاقد چربی اند و به همین خاطر در کاهش وزن بسیار کمک کننده خواهند بود.
– روزی یک قاشق چایخوری سیاهدانه با عسل طبیعی خوب جویده شود.
– نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد.

خوردنی های مضر برای کبد چرب

– غذاهای چرب، فست فودها و سرخ کردنی ها
– مصرف زیاد شیرینی جات
– هله هوله های چون چیپس و پفک و کیک و …
– مصرف زیاد سردیجات طب سنتی
– قبل از میل غذا مصرف هر گونه مایعات حتی آب توصیه نمی شود و بهترین زمان نوشیدن هر نوع مایعات حتی آب نیم ساعت قبل از غذا و یا یک ساعت پس از میل غذا است.
– عدم نوشیدن آب یخ مخصوصا آبی که درون آن یخ است.

توصیه ها

– هیچ وعده ی غذایی حتی شام را حذف نکنید. فقط کافی است غذاهای سبک تری را انتخاب نمایید. حذف وعده های غذایی کار را خرابتر می کند.

– به طور کلی کاهش مصرف گوشت، چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات بسیار مفید است.

– در مصرف مکمل ها احتیاط کنید؛ چرا که مثلا مصرف بی رویه و بی قاعده ی ویتامین A می تواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو می کند.

منبع:Salamati.ir


http://bayanbox.ir/download/8083431232526322120/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1-1.jpg

توضیحات تصویر:

1- با عقل خود تصمیم بگیرید ،نه با چشمانتان: زیرا چشمها تنوع طلب اند و هرچه را که زیباتر ببینند شیفته اش می شوند.

2- اگر شما اسیر چشمانتان هستید و به خود این حق را می دهید که توسط آن انتخاب کنید برای سایر افراد نیز این حق را قائل شوید که با چشمانشان انتخاب کنند.

3- اسیر ظاهر افراد نشوید ،اکثر انسان های کنونی خود را پشت چهره هایی پنهان کرده اند که با ویژگی های باطنشان تفاوت بسیار دارد.

4- به ابراز احساسات سایر افراد نسبت به خودتان بی تفاوت نباشید و آن ها را با جواب های ناپخته از خود نرنجانید،کمی فکر ،تفکر و تعقل در رابطه با افراد می تواند نتایج بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

اسب بخار چیست؟

جمعه 01 بهمن 1395

خودروها قدرت خود را از کجا می آورند؟ انفجارهای خیلی کوچک که داخل موتور، هزاران بار در دقیقه رخ می دهد، باعث تولید قدرت می شوند. هر چه موتور بتواند سوخت را بطور موثرتر و بهینه در زمان کوتاه تری بسوزاند، می تواند انرژی بیشتری تولید کند. قدرت به سرعت تولید انرژی گفته می شود. این تعریف دقیقا مفهوم قدرت یا توان است، یعنی هر چه بتوانیم انرژی بیش تری در زمان کمتری تولید کنیم، قدرت یا توان ما بیشتر است. قدرت به وسیلهٔ یک واحد بسیار قدیمی به نام اسب بخار سنجیده می شود. اگر گفته شود که خودروی شما 150 اسب بخار قدرت دارد، فکر کنید شبیه کالسکه ای است که 150 اسب نامرئی آن را می کشند.

اسب بخار

یک مهندس اسکاتلندی به نام جیمز وات واحد اسب بخار را اختراع کرد. وات، یک ماشین بخار ساخت و تصمیم گرفت آن را به مردم بفروشد. اما مردم تا قبل از آن فقط از اسب استفاده می کردند. بنابراین، او مجبور بود برای مشتریان خود، قدرت ماشین بخار را با قدرت اسب مقایسه کند. اما او در محاسبات خود اشتباه بزرگی مرتکب شد.

horsepower

داستان به آنجایی بر می گردد که آقای وات محاسبات خود را بر اساس اسب های پاکوتاه در نظر گرفت. اسب هایی که می توانستند بار 100 کیلوگرمی را در حدود 30 متر در هر دقیقه بالا بکشند (یعنی حدود 3000 کیلوگرم متر در هر دقیقه).سپس او حدس زد (البته به اشتباه) که اسب های معمولی 50% قوی ترند و می توانند در هر دقیقه 4500 کیلوگرم متر با یک اسب بخار قدرت داشته باشتد. اما واقعیت این است از نظر قدرت، اسب های پاکوتاه با اسب های معمولی تفاوتی تدارند. پس باید نتیجه گرفت که یک اسب معمولی و یک اسب پا کوتاه هر دو 0.7 اسب بخار قدرت دارند. خوشبختانه امروزه دانشمندان برای قدرت از یک واحد بهتر و دقیق تر به نام وات استفاده می کنند. حالا اگر گفتید که این واحد از روی نام چه کسی برداشته شده است!؟

horsepower

شما می توانید اسب بخار هر وسیله ای را که انرژی مصرف می کند، محاسبه کنید. از یک لامپ کوچک گرفته تا یک فضاپیما! در واقع پنج نوع تعریف مختلف برای اسب بخار وجود دارد که کاملا گیج کننده اند. البته خودروسازان دنیا یکی از این واحدها را انتخاب کردند و بیشتر آن ها بر آن توافق دارند. اما دانشمندان بیشتر از واحد وات استفاده می کنند که کاملا تعریف روشنی دارد.

horsepower

http://bayanbox.ir/download/89727334419196501/1346049670-world.pngمنبع:پدال